Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KİTAP TAVSİYESİ; SATRANÇ

Resim
Kahvenizi, çayınızı aldınız bir kitap keyfi yapayım diyorsunuz. Ama o da ne? Kitabınız hayal ettiğiniz kadar güzel değil.Tam da bu noktada söylemek istediğim, kitap alırken her zaman tavsiye üzerine kitap almanız. Okuyacağınız kitaptan alacağınız bolca şey olması ve sizi harekete geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Haa! unutmadan bunun yanından kitap yazarıda kelimelerle dans edip okuyucularına bunu güzel sunmasını bilecek. Size tam da bu anlattıklarıma uygun bir kitap tavsiyem var. Stefan Zweig'in son kitabı, satranç. Son kitabı dedim çünkü yazar Avrupanın ekonomik buhranından dolayı intihar ediyor Stefan bu kitabı yazdıktan sonra. Bir çırpıda okuyacağınız bu kitap; hapiste zaman geçirmek  için satranç oynamaya başlayan bir adam ve satrancı bir kazanç olarak oynayan bir dünya satranç şampiyonunun hayatlarını okuyacaksınız. Bu kitabı okuduktan sonra zihin açıcı bir oyun olan ve kriz zamanında krizin üstesinden gelmeyi öğreten satranca olan ilginiz artacağından eminim. Keyif

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Resim
Müze gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, keşfederken öğrenmeyi sevenler için güzel bir tavsiye olur İstanbul Arkeoloji Müzesi. İstanbul'da olupta henüz gitmeyenlere şiddetle tavsiye ederim. MÖ. insanların yaşantısından günlük kullandıkları aletleri ve yaptık eserler bir bir sergilenmiş. Evet tarihe yön veren İskenderin büstünden daha nice günlük yaşantıları anlatan heykeller... Benim horozum senin horozunu yener diyen arkadaşına tebessümle karşılık veren minikler :)) Bilim dünyasına yön verenler... Dönemin mezarlıkları... Ve büyük uğraş gerektiren el emeği göz nuru; çiniler, seramikler.. Tanrı diye tapılan insan yapımı heykelcikler... Ve müzenin en çok etkilendiğim parçası şüphesiz en değerlisi, bu mumya oldu. Müzeye girişler 15 TLdir ve öğrenci indirimi yapılmamaktadır. Keyifli gezmeler.. :))

Whatsapp Ücretsiz Ama, Şöyle ücretsiz...

Resim
Son zamanlarda Whatsapp büyük bir girişimde bulunarak ücretsiz dağıtıma başladı. Önceden Whatsapp ilk sene ücret talep etmezken diğer seneler için belirli bir miktarda ücret talep ediyordu. Geçen seneden beri  Facebook bünyesine  katılan Whatsapp bu seneye ücretsiz yayın hayatına başladı. Peki  neredeyse 900 milyona yakın kullanıcısı bulunan Whatsapp gelirini nasıl elde edecek. Normal olarak Whatsapp gelirini reklamlardan kazanacağı gelir akıllara ancak reklamlar olmayacak. Açıklamalara göre Whatsapp kullanıcı kitlesini bir mesaj servis aracı olarak görecek. Demek oluyor ki Whatsapp bankalar ve diğer firmalarla anlaşmalar yapıp bir gelir elde etmek istiyor. Yani şu sonuca varıyoruz internet ortamında hiçbir şey tamamen ücretsiz olamaz sadece talep edilen ödeme yöntemi değişiklik gösterir. Sonraki dönemlerde Whatsapp kullanıcı gizliliği ve ihlalleri ile duyulacağı görülüyor. 

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Resim
Gerek ikinci üniversite kapsamında olsun gerekse sosyal yaşantısında ki düzeni bozmamak, dört duvar arasında eğitim hayatını geçirmek istemeyenler ve teknolojinin gelişmesiyle eğitimin online olarak internet ortamında yapılmasının globalleşen dünyamızda yaygın hale gelmesi sebebiyle uzaktan eğitimi veya açıköğretimi seçmek isteyenleriniz vardır. Alacağımız eğitimin kalitesini iş hayatımızda bize ne gb. artılar kazandıracağını hepimiz araştırırız. Bu yazım kaliteli bir uzaktan eğitim almak isteyenler için...Size öncelikle AUZEF'i tanıtmak istiyorum. Ambleminden de anlaşılacağı üzere İstanbul Üniversitesinin bir uzaktan eğitim kurumudur. 2010 yılında kurulmuş ve üzelerek söylemeliyim ki sistemini halen oturtulamamıştır.Bazı bölümleri Online olarak canlı ders sistemiyle bazı bölümleri ise açıköğretim programıyla eğitim vermektedir. Her hangi bir ders kitabı verilmemektedir. Ders notları ve canlı ders programı olan bazı bölümlerin videoları kurumun size verdiği internet adresin

Sömestr Tatili

Resim
   Tüm çoçukların merakla beklediği sömestr tatiline girmiş bulunmaktayız. Havalarında soğuk olması sebebiyle çoğu çocuk tatilini evde geçirecek. Bu tatilin annelerin ve çocukların birbirini sıkmadan geçirmelerini sağlamak için güzel mi güzel bir önerim var. Geçenlerde benim yeğenlerimle yaptığım ve çok eğlendiğimiz bu etkinlikle hem çocuğunuzun hayal dünyasını keşfedecek hem de siz ebeveynler çocuğunuzla eğlenerek harika zaman geçireksiniz. Nasıl mı eğlendik dersiniz :) Seçtiğimiz resimlerle masal oluşturma oynadık. Size şimdi seçtiğimiz resimlerle benim üç yeğnimin hayal dünyasına götürücem, eminim çok seveceksiniz. :))  Evet ilk resmimiz Sevda'nın hayal dünyasında şekilleniyor. Ve diyor ki; kapalı kapılar ardında konuşan padişahla vezir varmış çok zaman önce. Kraliçe de bunların ne konuştuğundan habersiz ve çok meraklı biriymiş. Karar vermiş kendisine her şeyi anlatacak bir fare almaya. O fare bu fare :) ismi Micky. Kullakları büyük olduğundan her şeyi duyarmış :)

Gelin Tanış Olalım

Resim
Merhaba :) Yeni bir dünyaya gözlerini açmış  bebek misali çığlığı basıyorum buralara. İşinin ehli olan kişilerin elinde güvende olsamda, ilk tokadı onlar atıyorlar. Ve etrafımda gülüşmeler falan.. Bu sancılı doğuşun ardından öğrenecek çok şey, söz edilecek çok mevzu, bitirilmesi gereken  bir sürü iş varken gelin tanış olalım. Birbirimize kardeş olalım.. Harikulade işler başaramazsak da birlik olmanın mutluluğunu yaşarız hep beraber. İnsan olmanın verdiği acziyet; elbette hata yapmamıza, yalnış kararlar almamıza sebep olur. Alemde en güçlü yaratık insan olmasına rağmen acizdir, muhtaçtır... Oysa ki bir dayanağın, kardeşin varsa bu minimum seviyeye iner. İnsan, merhametli olduğu kadar insandır. Gelin dünyanın vahşileştiği bu alemde biz merhametliliğimizle nam salarım..