AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Gerek ikinci üniversite kapsamında olsun gerekse sosyal yaşantısında ki düzeni bozmamak, dört duvar arasında eğitim hayatını geçirmek istemeyenler ve teknolojinin gelişmesiyle eğitimin online olarak internet ortamında yapılmasının globalleşen dünyamızda yaygın hale gelmesi sebebiyle uzaktan eğitimi veya açıköğretimi seçmek isteyenleriniz vardır. Alacağımız eğitimin kalitesini iş hayatımızda bize ne gb. artılar kazandıracağını hepimiz araştırırız. Bu yazım kaliteli bir uzaktan eğitim almak isteyenler için...Size öncelikle AUZEF'i tanıtmak istiyorum.


Ambleminden de anlaşılacağı üzere İstanbul Üniversitesinin bir uzaktan eğitim kurumudur. 2010 yılında kurulmuş ve üzelerek söylemeliyim ki sistemini halen oturtulamamıştır.Bazı bölümleri Online olarak canlı ders sistemiyle bazı bölümleri ise açıköğretim programıyla eğitim vermektedir. Her hangi bir ders kitabı verilmemektedir. Ders notları ve canlı ders programı olan bazı bölümlerin videoları kurumun size verdiği internet adresine sizin sisteminize yüklenmektedir. Şunu belirtmekte yarar var ki notların içeriği uzaktan eğitime uygun bir şekilde tasarlanmamış ve özensizdir. Güz ve bahar dönemleri olamak üzere toplamda 2 vize, 2 bitirme ve 1 telafi(büt) sınavları yapılmaktadır.Vize sınavları online olarak belirlenen tarihte yapılmakta ve o dersinizin ortalamasına %20 etki eder.Ayrıca sistem bu gb zamanlar da yoğunluktan sık sık çökmektedir. Finaller belirlenen yerlerde gözetmenler tarafından yapılmaktadır ve ders ortalamasına %80 etki eder. Finallerde 50 barajı vardır. Alamadığınız takdirde telafi sınavına(büt) girilir. Sorular bazı bölümlerin (edebiyat, ilahiyat, mühendislik, radyo ve tv programcılığı) bazı dersleri hariç test şeklinde 20'şer soru sorulmaktadır. Okuduğunuz bölümün örgün öğrencileriyle aynı hakka sahipsinizdir. Önlisanslar yarı dönemde, lisan okuyanlar ise bir dönem boyunca AGNO notunu 3,15 ve üzeri olması şartıyla örgün okumak için başvuruda bulanabilir. Bu isteğe bağlıdır. Ayrıca İstanbul'da bulanan öğrenciler istediği zaman okulda derslere katılabilir. Mezun olamaya hak kazandığınızda öğrenciye verilecek diploma  bu şekidedir.




Anadolu üniversitesi bünyesinde ki AÖF ise eski bir kuruluş olmasından dolayı sistem daha oturaklı hale gelmiş, öğrencilerine Auzef'in verdiği benzer sıkıntılar vermemektedir. 

Öğrencilerine ders kitapları haricinde e-öğrenme ve e- kitap gb internet aracılğıyla hizmet sunmaktadır. Sınavlar vize ve final olmak üzere yapılmaktadır. Vizelerin %30 finallerin %70 si geçerlidir. Telafi  sınavı bulunmamaktadır. Bütün dersleri verip gereken krediyi aldıktan sonra, ortalamaını 2.00 olması şartıyla mezun olabilirsiniz. Mezun olduğunuzda alacağınız diploma 
 bu şekildedir



Her iki üniversite ygs ve Lys puanıyla öğrenci almakta, ikinci üniversite kapsamında okumak isteyen öğrencilerden ilk okuduğu üniversiteden okuyorsa, öğrenci belgesi; mezun olduysa diplomasını talep etmektedir. İkinci üniversite kapsamında dilediği lisans veya önlisans bölümünü tercih edebilir.

Yorumlar

  1. Teşekkürler.

    İkisini aynı anda ikinci üniversite kapsamında okumak mümkün mü?

    Sınav tarihleri çakışıyor mu?

    Auzef'in akademik takvimi açıklanmadığından bakamadım. Geçmiş dönemlerle ilgili bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet ikisini birden okuyabilirsiniz. Sınav tarihleri birbirine yakın tarihlerde oluyor ama aynı tarihe denk gelmiyor. Aksi bir durumda İstanbul üniversitesinde bütler oluyor.(dersten kalma, ders notunu yükseltme veya sınava girememe durumunda)

      Sil
    2. Merhaba,

      Yani 4 yıllık üniversite mezunu kimse;
      İkinci üniversite kapsamında hem istanbul üniv. hemde aöf'e kayıt olabilir mi?
      Mesela AÖF İşletme mezunu,

      İkinci üniversite kapsamında
      İst Üniv: Halkla ilişkiler ve tanıtım
      AÖF: Aşçılık

      Sil
    3. Merhaba, bu sorduğunuz üçüncü üniversite kapsamına giriyor, konu hakkında bir bilgiye sahip değilim. İstanbul üniversitesi veya Anadolu üniversitesinden biriyle iletişime geçerseniz sizi bu konuda aydınlatırlar. Yalnız normal öğrencilerden daha fazla harç parası ödeyeceğinizi bilmeniz isterim. Çünkü devletin her öğrenciye yalnız bir üniversite de ücretsiz okuma hakkı bulunuyor.

      Sil
    4. merhaba mail yolu ile ulaşamadım.çok acil bir sorum olucaktı. Ben ön lisans için tercih yapıcam. Auzef de tercih yaparsam istanbul üniversitesin de derslere katılabiliyor muyum?.yorumlarınızda öyle okudum ama lisans mı ön lisans mı emin olmak istiyorum.çünkü tercih yapacagım.aklım karıştı anadolumu auzef mi

      Sil
  2. peki anadolu üniversitesinin ikinci üniversite programı nasıl? ondaki diplomada da iü deki gibi açık ve uzaktan diye yazıyor mu? birde ısrarla önerdiğiniz bir bölüm varmıdır önlisans yada lisans olarak. sosyologi düşünüyorum ama kararsızım. teşekkürler şimdiden yanıt için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Aöf'nin diploma örneği yukarıdadır ve üzerinde Aöf yazmamaktadır. Bölüm tercihinizi yaparken kamuda mı yoksa özel sektörde mi yer almak istediğinizi ve kendi ilgi alanınızı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Okulların kendi sitelerinde her bölüm için okutulan ders isimleri mevcuttur bu da sizin karar vermenize yardımcı olabilir bakmanızı öneririm

      Sil
    2. İkinci üniversite kapsamında Aöf'nin verdiği bütün haklardan yararlanabiliyorsunuz. Daha önce gördüğünüz ortak derslerden transkrip kart alarak muaf olabilirsiniz, bunun için okulla görüşmeniz gerekecektir

      Sil
    3. Sadece İktisat ve İşletme Fakültelerinde açık öğretim ibaresi bulunmaz. Diğer FAKÜLTELERDE (Tarih, Felsefe vs.) açık öğretim ibaresi bulunur. Ancak diplomanın üstünde ibare olmasa dahi örgün öğretim diplomasında "İktisadi ve İdari Bilimler" yazarken açık öğretim de ya "İktisat" ya da "İşletme" fakültesi yazar. Yani bir açık öğretim diploması alırsanız bunun açık öğretimden alındığı her türlü bilinir.

      Sil
  3. Hayır, Aöf'de öyle bir hak yok

    YanıtlaSil
  4. Ataturk universitesininde artik acikogretim fakultesi var. Onuda tavsiye ediyorum arkadaslara:)

    YanıtlaSil
  5. Berika'nın Günlüğü,

    Artık bir çok üniversite uzaktan eğitim veriyor. En çok tercih edilen iki üniversiteyi kafası karışık olanlar için kıyaslama yapmak istedim. Tercih onların tabi ki :)

    YanıtlaSil
  6. peki İstanbul Üniversitesi açıköğretim diplomasında mezun olduğu lisans prıgramında açıköğretim ibaresi yazıyor mu ? yani aöf gibi mi yoksa sadece fakülte adı : örneğin => İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya Lisans Programı diye mi yazıyor?.. bilgisi olan var mı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Aksoy,

      Okuduğunuz bölüm fakülteye bağlıysa fakülte ismi yazar. Auzefe bağlıysa dediğiniz gibi "İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan eğitim Coğrafya Lisans" yazar.

      Sil
  7. aöf ve auzefin bir bölümdeki ders kitapları birbirini tutuyor mu

    YanıtlaSil
  8. Hayır. Hatta ders farklılıkları bile olabiliyor.

    YanıtlaSil
  9. auzef veya aöfte 4 yıllık birbölüme girmek için lys'ye girmemiz gerekiyor mu ? eğer gerekiyorsa coğrafya 4 senelik lys kaç ile alıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet LYSye girmeniz gerekiyor. Okumak istediğiniz bölümün puanını​ bu sene yayınlanacak olan ÖSYM klavuzunda bulabilirsiniz. Yada geçen senenin klavuzuna bakarak ön bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sene ile önceki sene arasında pek büyük bir puan farkı olmaz zaten. Sevgiler...

      Sil
  10. Aof de kayit icin 180 puan almak gerekli yaziyo ama aof tarih fakultesi taban puani 233 nasil olcak simdi lys den 180 puan almak yeterli degil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, seçeceğiniz her bölümün puanı farklılık gösterebiliyor. 180 baraj puanıdır. En yüksek puanı alıp tercihini yapan öğrenciye öncelik verilir. Sız en yüksek puanı yaomayı gayret edin yine de, sevgiler...

      Sil
  11. Aof de kayit icin 180 puan almak gerekli yaziyo ama aof tarih fakultesi taban puani 233 nasil olcak simdi lys den 180 puan almak yeterli degil mi ?

    YanıtlaSil
  12. İnstagram ya da e posta adresiniz mi daha detaylı sorular sormak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar elfgyln@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
    2. merhaba elif hanım benim de merak ettigim istanbul ünivers acıkogretimde dersler net üzerindemi kitap yok deniliyor birde formasyon kalktı deniliyor dogrumu tarih yada cografya okumak ısıyırum .tesekkurler

      Sil
    3. Merhabalar, evet Istanbul üniversitesinde kitap verilmiyor. Ders notlarını ve videolarıni sistem üzerinden takip edebiliyorsunuz. Formasyon hakkında bir bilgim yok bu konuyu okulla konuşursanız daha sağlıklı olur. Bu tarz asılsız haberler çok olur bu dönemde. Umarım istediğiniz bölümlerden birini okursunuz. Tercihlerinizde başarılar...

      Sil
    4. Merhabalar Elif hanım, sosyoloji bölümünde Anadolu Üniversitesi AÖF ve İstanbul Üniversitesi AUZEF arasında kaldım, çok kararsızım.Yardımcı olursanız çok sevinirim..

      Sil
    5. Merhaba, ben de sizin gibi sosyoloji bölümü için iki üniversite arasında kaldım. Acaba hangi üniversiteye başladınız ve kararınızdan memnun musunuz? Bu cevabınız benim işimi çok kolaylaştıracak. Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    6. Şuan ben de aynı durumda kararsız kaldım.

      Sil
  13. Elif Hanım Merhabalar,

    "AGNO notunu 3,15 ve üzeri olması şartıyla örgün okumak için başvuruda bulanabilir" yazmanıza istinaden; bu notu yerinde getirdim ve başvuruda bulundum diyelim, her başvuranı kabul etme gibi bir durumları söz konusu mudur ? ilk yıl veya son yıl fark eder mi ? Bilginiz var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmişsiniz, İsminizi yazsaydınız keşke. Bey/Hanım, evet genellikle kabul edilir. Lisans okuyorsanız 3. sınıfa kadar örgüne gitme şansınız var. Önlisans ise ilk sene değerlendirilir.

      Sil
    2. Hoşgelmişsiniz, İsminizi yazsaydınız keşke. Bey/Hanım, evet genellikle kabul edilir. Lisans okuyorsanız 3. sınıfa kadar örgüne gitme şansınız var. Önlisans ise ilk sene değerlendirilir.

      Sil
    3. Kusura bakmayın lütfen :) Hande ismim. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

      Sil
    4. Rica ederim Hande hanım. Sevgiler... 😊

      Sil
  14. İyi Günler;
    Ben LYS ye girmedim,YGS en yüksek puan 239 şeklinde 4 yıllık bölüm yazamaz mıyım ? LYS'ye girmem gerek miydi?
    Bir de puanımdan yüksek yerleri yazsam gelme durumu olur mu? Önceden herkes istediği bölümü okuyabiliyordu ya..
    İyi Çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgelmişsiniz. Sanırım isminiz Gökçe...artık her bölüm belli bir puanla ögrenci almakta. Yani örgünle aynı sistem yürümektedir. Ve tüm 4 yıllık lisans bölümleri LYS ile ögrenci almaktadır ne yazık ki. Keşke LYS hakkinızı kullanmış olsaydınız... saglık olsun. Ösym'nin yeni tercih klavuzunu iyi inceleyerek tercihlerinizi verin. Tercih klavuzunda sizi ilgilendiren bölüm YGS kısmıdır, unutmayın. Umarım istediğiniz bölümü okursunuz sevgiler...

      Sil
  15. merhaba ismim Çağla.
    İstanbul üniversitesinde sosyoloji okumak istiyorum. Hali hazırda felsefe mezunuyum. size sormak isterim ; uzaktan eğitimi mi, açık öğretimi mi yahut ikinci üniversiteyi mi seçmeliyim? Lys'ye girdim. Yanıtlarsanız sevirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Çağla hanım.Öncelikle Lys'ye girdiyseniz ikinci ögretimle kafanızı hiç bulandırmayıp tercihlerinizi vermenizi tavsiye ederim. İstediğiniz her bölümü ikinci ögretim kapsamında okuyamayabilirisiniz. Üniversitenin belirlediği bazı bölümler için geçerli ve genellikle çoğunluğu önlisans olmaktadır. Ama gecen sene sosyoloji bölümude ikinci universite kapsamındaydı. Bu sene tekrar olur mu belirsiz. Tercihinizi Istanbul üniversitesinden yana kullanacaksıniz Açık ögretim ile uzaktan ögretim arasında pek bir fark yok artık.İkisinde de ögrenci statüsündesiniz, öğrenci akbili alabilirsiniz, hatta bölüm hocaları izin verirse okuldan dersleri bile takip edebilirsiniz. Ikisinin de ders materyalleri aynıdır. Bunun dışında Anadolu üni. veya Istanbul üni. arasında kaldıysanız ikisinin de arasında ki farkı yukarıda belirttim. Hangisinin sizin için avantajlı olacağını düşünüyorsanız tercihinizi ondan yana kullanın. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhaba Çağla hanım.Öncelikle Lys'ye girdiyseniz ikinci ögretimle kafanızı hiç bulandırmayıp tercihlerinizi vermenizi tavsiye ederim. İstediğiniz her bölümü ikinci ögretim kapsamında okuyamayabilirisiniz. Üniversitenin belirlediği bazı bölümler için geçerli ve genellikle çoğunluğu önlisans olmaktadır. Ama gecen sene sosyoloji bölümude ikinci universite kapsamındaydı. Bu sene tekrar olur mu belirsiz. Tercihinizi Istanbul üniversitesinden yana kullanacaksıniz Açık ögretim ile uzaktan ögretim arasında pek bir fark yok artık.İkisinde de ögrenci statüsündesiniz, öğrenci akbili alabilirsiniz, hatta bölüm hocaları izin verirse okuldan dersleri bile takip edebilirsiniz. Ikisinin de ders materyalleri aynıdır. Bunun dışında Anadolu üni. veya Istanbul üni. arasında kaldıysanız ikisinin de arasında ki farkı yukarıda belirttim. Hangisinin sizin için avantajlı olacağını düşünüyorsanız tercihinizi ondan yana kullanın. Sevgiler...

      Sil
  16. Merhaba Elif Hanım.Ben Kubra.Bu yıl ikinci üniversite için iki yıllık bir bölüm yazacağim.Daha sonra dgs ile 4 yilliga tamamlarım diye planliyorum.Sizde bilirsinizki dgsde mezuniyet puanı önemli.Sizce aöfdemi yoksa istanbul auzeftemi daha yüksek bir ortalama ile mezun olurum??İstanbul aizefin sinavlari aöfye göre daha zor olur diye dusunuyorum.Siz ne dusunuyosunuz bu konuda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Kübra hanım. Evet Auzef'in sınavları daha zor ve dip çıkabiliyor. Ayrıca çıkmış sorularda yayınlanmadığı için soru tarzları hakkında fikir yürütmek güç. Bazen konu sonu sorulardan da gelebiliyor bazende hiç beklemediğiniz önemsiz dediğiniz yerlerden de çıkabiliyor. Zannımca Aöf bu konuda daha iyi. Ayrıca hem Aöf'nin hemde Auzef'in facebook gruplarına dahil olarak bizzat ögrencilerin yorumlarına bakarak kararınızı verebilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  17. Merhaba elif hanim ben ygs ve lys girdim aof tarih istiyorum ts 2 puani 277 ösym nin tercih klavuzndan tercih yaptim ama sadece 1 tercih yaptigim icin tercihim saylir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Ebru hanım. Evet tercihiniz geçerlidir, hayırlı olsun. Sevgiler...

      Sil
  18. Merhaba ben auzef coğrafya 3. Sınıftayım. Ataaöf teki tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik için ön kayıt oldum. Ama bir sorum olcak araştırdım tam net bulamadım sorumun cevabını inkılap, edebiyat ve ingilizceden muaf olabilir miyim .. tşkrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Meltem hanım. Ortak derslerinizden muaf olabiliyorsunuz. Bunun için yeni kayıt yaptırdığınız üniversitenin muafiyet başvuru tarihlerini takip ediniz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz okulla görüşmenizi tavsiye ederim. Sevgiler...

      Sil
  19. elif hanım merhaba ismim Onur,auzef dönem ücreti hakkında bilginiz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Onur bey. Harç ücretleri okuyacağınız bölüme göre değişiyor. Bu 350 Tl de olabilir 1000 Tl de olabilir. Okul kaydınızı yaparken sizin ne kadar ödeyeceğiniz sistemden gözüküyor. Ayrıca her dönem aynı ucreti yatıriyorsunuz bu sonradan değişmiyor. Sevgiler..

      Sil
  20. MRB ELİF HANIM PEKİ İKİNCİ ÜNV KAPSAMINDA İSTANBUL ÜNV AÖF OKURKEN ÖRGÜN ÖĞRETİME GEÇİŞ YAPILABİLİRMİ 3.15 ÜZERİNDEYSE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Burcu hanım. Evet geçiş başvuru yapabilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  21. Merhaba elif hanım ismim Birsen
    AUZEF tarih mi yoksa AÖF tarih mi

    YanıtlaSil
  22. Merhaba elif hanım ismim Birsen
    AUZEF tarih mi yoksa AÖF tarih mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Birsel hanım. Iki üniversitenin arasındaki farkı belirttim. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun memurluk icin kpss, ozel şirketler için kendini geliştirmişlik onemlidir. Istanbul üni. harc ücretleri daha yüksektir Aöf ye göre. Bunları göz önünde bulundurarak seçiminizi yapmanızı tavsiye ederim. Sevgiler...

      Sil
  23. Merhabalar.Zeynep ben .Yıllar sonra bir üniversite okuyayım dedim 18 yıl sonra sınava girdim çok iyi bir puan aldım.örgün 4 yıllık birçok üni ve bölüm tutmasına rağmen örgün okuyamayacağım için bir Sosyoloji okuyayım dedim .İstanbul üniversitesi hayalim vardı tüm bu yorumları dikkate alarak mecburen Anadolu yazdım.Gönlüm ve aklım İstanbul Üniversitesinde kaldı.ikisi arasında çok gidip geldim ama sistem sıkıntısı buna mecbur bıraktı beni.oraya gidip gelmeyi sınavlara orda girmeyi hiç problem etmesem bile,Bir kişi bile çıkıp olabilir dahi dememiş auzef için.İstanbul Üniversitesi duyuyormu yada umrundamı acaba bu kadar mağduriyet.Hoşçakalın eğitim hayatımızda başarılar Gençler ;-)

    YanıtlaSil
  24. Elif hanım siz hangisinden mezunsunuz?Tüm bilgilendirmeler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba maralin hanim ben fakulteye bağlı auzef mezunuyum

      Sil
  25. merhabalar elif hanım;
    ben 3. sınıf endüstri mühendisligi okuyorum ikinci üni kapsamında işletme düşünüyorum size sorum ise ;
    auzef türkçe aöf ingilizce işletme veriyor..
    endüstri müh oldugum için aynı derslerin tekrar sınavlarına girecek miyim yoksa muaf mıyım tabi bu dil farklılıgınıda gmz mnünde bulundurarak soruyorum saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hanım/bey, ikinci üniversite kapsamında okuyacağınız icin ortak derslerden muaf olabilirisiniz. Bunun için auzefin muafiyet takvimini takip edip başvurunuzu yapmanız yeterli. Sevgiler...

      Sil
  26. Merhaba.Ben Ali.auzef sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü kazandım.kitap yok dediniz.sınav nasıl olacak.iş imkanı nedir.ve istanbul ünversitesinin anadolu üniv e göre iş bulma ve kalte açısından üstün olduğunu düşünmem yanlışmı sizce

    YanıtlaSil
  27. Merhaba.Ben Ali.auzef sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü kazandım.kitap yok dediniz.sınav nasıl olacak.iş imkanı nedir.ve istanbul ünversitesinin anadolu üniv e göre iş bulma ve kalte açısından üstün olduğunu düşünmem yanlışmı sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ali bey.Öncelikle hayırlı olsun. Ders notlarınız, videolarınız sisteminize yükleniyor. Ayrıca online olarak canlı derslerinizde oluyor. Sınavlarınız bulunduğunuz İlin en yakın sınav merkezinde oluyor. Kaliteye gelince özel sektorler kendinizi ne kadar geliştirdiğinize ve staj durumunuza bakarlar. Hangi üniversiteden mezun olduğunuz pek onemli olmuyor bu aşamada eğer ki bir ODTÜ, İTÜ veya Boğaziçili deģilseniz diger üniversitelerin bir farkı kalmıyor. Memur olmak isterseniz de Kpss ve mülakatı geçmek yeterlidir sizin için.

      Sil
    2. Merhabalar Ali bey.Öncelikle hayırlı olsun. Ders notlarınız, videolarınız sisteminize yükleniyor. Ayrıca online olarak canlı derslerinizde oluyor. Sınavlarınız bulunduğunuz İlin en yakın sınav merkezinde oluyor. Kaliteye gelince özel sektorler kendinizi ne kadar geliştirdiğinize ve staj durumunuza bakarlar. Hangi üniversiteden mezun olduğunuz pek onemli olmuyor bu aşamada eğer ki bir ODTÜ, İTÜ veya Boğaziçili deģilseniz diger üniversitelerin bir farkı kalmıyor. Memur olmak isterseniz de Kpss ve mülakatı geçmek yeterlidir sizin için.

      Sil
  28. Auzef coğrafya bölümüne yerleştim aynı bölümü okuyan arkadaşlar sınavlara sizce nasıl hazırlanmam gerekir tavsiyenize ihtiyacım var. Birde yardımcı kitap kullandıysanız hangi yayını tavsiye edersiniz. Tşk

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar Elif hanım sevgiler
    Ben bu yıl auzef medya ve iletişim bölümünü kazandım Bursa'da yaşıyorum acaba yaşadığım şehirde sınav merkezi varmıdır bölümüm için ? Sınavlara Bursa'da girebilirmiyim elif hanım benim için cok önemli cevap verirseniz çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bölümünüz hayırlı olsun. Auzefin Bursa'da sınav merkezi bulunuyor. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar, bölümünüz hayırlı olsun. Auzefin Bursa'da sınav merkezi bulunuyor. Sevgiler...

      Sil
  30. Merhaba, ben aöfte ikinci üniversite kapsamın da okuyorum. Bulunduğum üniversiteden kaydımı sildireceğim en yakın zaman da. 2018 ygs-lys sine girip normal üniversite kapsamında auzefi tercih edebilir miyim? Aöf sıkıntı olur mu auzefe kaydımda zaten ikinci üniversite kapsamında aöf.

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar, son cümleleriniz çok karışık, anlayamadım. Kusura bakmayın. Sizi yanlış yönlendirmeyeyim . Düzeltip tekrar sorar mısınız

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar, son cümleleriniz çok karışık, anlayamadım. Kusura bakmayın. Sizi yanlış yönlendirmeyeyim . Düzeltip tekrar sorar mısınız

    YanıtlaSil
  33. Yani şöyle ki, ikinci üniversite kapsamında aöfte okuyorken aynı anda normal (ilk) üniversite tercihi olarak auzefi tercih edebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilal hanım eğer ilk üniversitenizde okumaya devam ediyorsanız yani hala öğrenciyseniz tekrar aynı universiteye tercih yapamazsınız. Ama mezun iseniz tercih yapabilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  34. Merhaba Elif hanım. Adım Vedat. 2. Universite AÖF Sosyoloji 2. Sınıfa geçtim. Daha kayıt yeniletmedim. AUZEF'e geçmek mümkün müdür AÖF'de okurken? Ve oluyorsa tekrar 1. Sınıftan mı başlamam gerekiyor yoksa 2. Sınıftan mı? Sonuçta üniversiteler öğrencilerin bilgilerine ulaşabilirler. Bilgilendirirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Vedat bey.Evet auzefe gećebilirsiniz. Okul takviminden yatay geçiş tarihine bakıp başvurunuzu yapabilirsiniz. İkinci sorunuza gelince kaldığınız yerden devam edersiniz. Tekrardan 1. sınıftan başlama soz konusu olamaz. Sevgiler..

      Sil
  35. Merhaba Elif. 3.15 ortalama ile örgün eğitime geçildiği takdirde diplomanın üzerinde AUZEF mi yazacak, yoksa?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Elif Hanim ben nazli yıllar sonra sinava girmek istiyorum 2 yillik bir okul istiyorum orgun okuyamayacağım icin acik ogretim istiyorum buro yonetimi ve sekreterligi dusunuyorum sizce nasil bir tercih olur dersler zorlu olur mu ya da onerebileceginiz baska bir bolum var midir puani nedir liseden mezun olali 15 yıl oluyor insallah basarili olurum teşekkürler simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Nazlı hanım. Her bölümün kendine göre zorluğu var tabi, dersleri geçmek sizin azminize ve ćalışmaniza bağlı. Istek varsa başarıda vardır. Aradan 15 yıl geçtiyse sözelden yana tercihinizi kullanın. Ve suan düşündüğünüz bölüm bircok bölüme gore kolay. Ama dediģim gibi her bölümün kendine gore zorlugu vardir. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar Nazlı hanım. Her bölümün kendine göre zorluğu var tabi, dersleri geçmek sizin azminize ve ćalışmaniza bağlı. Istek varsa başarıda vardır. Aradan 15 yıl geçtiyse sözelden yana tercihinizi kullanın. Ve suan düşündüğünüz bölüm bircok bölüme gore kolay. Ama dediģim gibi her bölümün kendine gore zorlugu vardir. Sevgiler...

      Sil
  37. Anadolu üniversitesinde iktisat ve işletme haricinde açıköğretim fakültesi yazıyor olmalı fakülte adları çünkü, mesela sosyoloji okuyan birinin diplomasında açıköğretim fakültesi yazacaktır diye düşünüyorum. aöf kayıt başvuru sayfasında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri İnternet Başvuru ibaresi var çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hatice hanım. YÖK'ün bu sene aldığı yeni kararla açıktan okuyan tüm öğrencilerin diplomasında "Açıköğretim" yazılacak deniliyor. Sevgiler...

      Sil
  38. merhabalar ben ahi evran üniversitesinde okuyorum bu yıl kaydımı dondurup tekrar hazırlanmaya karar verdim onun dısında anadolu üniversitesi adalet bölümünü tercih ettim muaf olacagım dersler birinci yılımda geçtigim derslerdir degilmi ? mesela ıngılızce I ıngılızce II yazıyor bu birinci ve ikinci sınıf anlamına mı geliyor? ben kayıt işleminde direk geçtigim dersleri yani birinci sınıfta onlardan muaf olmak istedigimi beyan edip sectim her hangi baska bir bilgi gereklimidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Aöf her bölümde okuyan öğrenciler icin farklı bir ders programı hazırlıyor. Kaydınızı yaptığınız bölümde Ing. ilk sene veriliyor. Ama başka bölümlerde 2. sınıfta veya 3.sınıfta olabiliyor. Sizin sorunuza gelecek olursak, ingilizceden tamamen muaf oluyorsunuz. Muafiyet icin de okulun varsa istediği herhangi bir belge veya transkrip kart vs. onu tamamlayıp muaf oluyorsunuz. Sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar, Aöf her bölümde okuyan öğrenciler icin farklı bir ders programı hazırlıyor. Kaydınızı yaptığınız bölümde Ing. ilk sene veriliyor. Ama başka bölümlerde 2. sınıfta veya 3.sınıfta olabiliyor. Sizin sorunuza gelecek olursak, ingilizceden tamamen muaf oluyorsunuz. Muafiyet icin de okulun varsa istediği herhangi bir belge veya transkrip kart vs. onu tamamlayıp muaf oluyorsunuz. Sevgiler...

      Sil
  39. Merhaba Elif Hanım auzefte ikinci üniversite ile sosyoloji okumayı düşünüyorum.İkinci üniversitede örgün eğitime geçiş yapma şansım varsa istediğim üniversiteye başvuru yapabilir miyim? Yoksa sadece istanbul üniversitesine mi başvuru yapabiliyorum? 2011 ösym sonucum var yatay geçişte bu puana da bakılır mı yoksa sadece ortalamaya mı bakılır? Örgüne geçişte aöf yada auzef in birbirine göre bir avantajı var mı?Çok teşekkürler cevaplarınız için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, istediğiniz okula geçiş yapamıyorsunuz. Sadece Istanbul üniversitesine örgün geçiş yapabilirsiniz. Örgün geçiş için sadece ortalamaya bakılır. Sevgiler...

      Sil
  40. merhabalar elif hanım bu yıl radyo televizyon bölümü ikinci sınıfa geçicektim fakat tekrar hazırlanmaya karar verdim onun dısındaaöf adalet yazdım sınavsız ikinci üniversite fırsatımı kullanarak rtv de ıngılızce turk dili derslerini verdim bunların sadece 1 nci sınıfındanmı muaf oluyorum yoksa hepsindenmi muaf oluyorum teşşekkür ederim birdeyeniden üniversiteye hazırlanacagım için rtv bölümü hakkında her hangi bir işlem yapmalıyım (dondurma vessaire) bana seneye universiteyi kazandıgımda herhangi bir sıkıntı cıkarırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, eğer ingilizcenizi verdiyseniz bu dersten muafsınız. Yalniz muafiyet başvurusunda bulunmanız gerekir. Seneye tekrar hazırlanmak istiyorsanız radyo ve televizyon bölümünü dondurmalısınız. Sevgiler...

      Sil
  41. Merhaba elif hanim , ben kocaeli universitesi iktisat 3. Sinif ogrencisiyim . Auzeften ikinci universite kapsaminda isletme okumak istiyorum ve sorum şu size , kocaeli universitesinde iktisat bolumumde gordugum 3. Sinifa kadar olan basarili derslerimin hepsinden auzef te isletme okurken muaf olur muyum ? Cunku aof te sadece inkilap edebiyat ve ingilizceden muaf olunuyor mus , auzef ten okursam gectigim butun derslerden muaf olur muyum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Murat bey, bu konu hakkında bilgim yok. Okul ile görüşürseniz daha sağlıklı kesin bir bilgi alırsınız. Sevgiler...

      Sil
  42. merhaba elif hanım ben mehtap.auzefden yatay gecis ile anadolu üniversitesi acık öğretime gecis yapmak istiyorum bu mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalae Mehtap hanım. Evet yatay geçiş yapabilirsiniz

      Sil
    2. Merhabalae Mehtap hanım. Evet yatay geçiş yapabilirsiniz

      Sil
    3. merhaba elif hanım ben mehtap.auzef tıbbi dökümantasyon ve sekreterlık mi daha iyidir yok sa anadolu üniversitesi tıbbi dokumantasyon acık öğretim mi daaha iyidir ve auzef tıbbi dökümantasyondayım anadolu unıversitesine tıbbi dokumantasyona merkezi yerlestirme puanıyla gecis yaparsam kazanabilme ihtimalim var mı ?

      Sil
    4. Her iki universite arasındaki farkları yukarıda yazdım Mehtap hanım. Size hangisi daha iyi uyarsa en iyi üniversite o dur. Ikisini arasında ki eğitim kalitelerini soruyorsanız bu sizin kabiliyetinizle ilgilidir bence. Her universitede iyi hoca kotu hoca vardır. Sizin derslere sıkı sıkı sarılmanız, alacağınız eğitimin yanındaki kalitedir.

      Sil
  43. Merhaba, auzefte telafi (bütünleme) sınavı finalin yerine mi geçiyor yoksa geçme notu mu oluyor direk?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar bütünlemeler final yerine geçer

      Sil
  44. Merhaba Elif hanım ben İstanbul Üniversitesi Auzef işletme okuyorum devamsızlık yaparsam kalır mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar neyin devamsızlığını yaparsanız anlayamadım ben

      Sil
  45. Merhaba ben istanbul üniversitesi açık ve uzakdan okuyorum ama ders notlarını bulmakta çok zorlaniyorum ekran üstünde çalışmak çok zor oluyo ürettiğiniz bir yol var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, okul çevresinde uygun fiyata notların çıktılarını çıkartan kırtasiyeler var. Ders notlarınızı bu şekilde çıkarıp çalışabilirsiniz

      Sil
  46. merhaba ben önlisans mezunuyum auzef yazıcam dgs ile 3. yıldanmı başlarım yoksa 1.sınıftanmı halkla ilişkiler düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, dgs ile geçislerde herhangi bir bilgim yok malesef. Sevgiler...

      Sil
  47. su anda bir üniversite okuyorum bunu sürdürürken hem istanbul üni. hem de anadolu üni. ikinci üniverstesini yani aynı anda 3 üniversite bölümü okuyabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 3 universite aynı anda şansınız yok. Bir örgün ve bir açık veya iki açık olmak üzere ancak duble eğitim alabilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  48. Merhabalar, ben şuanda AÖF 2 yıllık turizm işl. Okuyorum son sınıf. Mezun olduğumda 2. Üniversite okumak istiyorum ama okumak istediğim çocuk gelişimi bölümü sınavsız geçişte yok. DGS ile de o bölüme geçemiyorum sanırım? Ne yapmalıyım tekrar üniversite sınavına girip yeni kayıt mı yaptırmalıyım?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Elif hanım, ben auzef öğrencisiyim fakat harçlar ve şartlar bana zor geldiği için anadolu üniversitesine geçmek istiyorum eğer geçersem her şeye sıfırdan mı başlamam gerekiyor ya da şartlarımı zorlayıp auzefte mi kalmalıyım siz ne düşünüyorsunuz? Çünkü Anadolu üniversitesinin avantajları bana daha fazla gibi geldi şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. MERHABA İSTANBUL ÜNİV AÇIKÖĞRETİMDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA DİPLOMAYI NEREDEN ALIYORUZ BİLGİNİZ VARMI ACABA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      fakülteye bağlı auzef ögrencisiyseniz bağlı olduğunuz fakülteden değilseniz AUZEF FAKÜLTESİnden alıyorsunuz

      Sil
  51. merhabalar auzef ögrencisiyim ancak cok zor oldugu için 2. dönem harc yatırmadım aöf ye gecebilirmiyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yatay geçiş tarihlerini takip ederek geçiş yapabirsiniz

      Sil
  52. Slm, AUZEF Tarih Bölümü'nden Fars Dili ve Ed. Bölümü'ne yatay geçiş mümkün müdür..?

    YanıtlaSil
  53. elif hanım selamlar. ben istanbul üniversitesi işletme bölümü uzaktan eğitim olarak okuyorum. şimdi benim diplomamda da mı açık ve uzaktan yazacak ? ama ilk kayıt olurken örgünlerin diplomasıyla aynı olacak denilmişti ? yani açık ve uzaktan eğitim fakültesi değil de iktisat fakültesi yazması lazımdı. çok kafam karıştı lütfen cevap verirseniz çok yardımcı olursunuz.....

    YanıtlaSil
  54. Merhaba elif hanım.ben uzaktan eğitim öğrencisiyim tek dönem kaldı mezuniyete.daha önce işletme aöf diplomasını almıştım.ikinci üniversite kapsamında aöf ye başvuruda bulunabiliyor muyum?.tesekkurler.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba, İsmim Turgay. Aöf Uluslararası İliskiler ikinci üniversite öğrencisiyim. Auzef e geçmek istiyorum ama aöfte sadece bir donem sınavlara girdim. Auzefe geçme imkanım var mı

    YanıtlaSil
  56. merhaba elif hanım ben lisans okuyorum ikinci üni olarak auzefi düşündüm acaba kayıt yaptırıken herhangi bir nota bakılıyormu yoksa direk istediğim bölümü seçip kayıt yaptırabiliyormuyum? birde nasıl kayıt olunuyor sıralamasını yazabilirmisiniz acaba sadece onlıne mı yoksa evrak teslım filan varmı evrakta neler olmalı yazarsanız cok sevınırım

    YanıtlaSil
  57. merhabalar,
    2 yıllık açıköğretim bölümü bitirdiğimiz taktirde örgün öğretimde okuma şansımız var mıdır? sınavla mı oda yoksa sınavsız mıdır acaba ?

    YanıtlaSil
  58. Merhabalar ben nur. Bişey sormak istiyorum ve hemen dönerseniz cok memnun olurum şuan aöf edebiyat lisans bolumu 3 sınıfta okuyorum ve auzefin çocuk gelişimi bolumu açılmış ona başvuru yapabilir miyim. Zaten meslek lisesi mezunuyum ygs de tutturamadım şimdi büyük şans benim için lütfen cvp verin teşekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, evet başvuru yapabilirsiniz. Sevgiler..

      Sil
  59. Merhaba ben ikinci üniversitemi okumak istiyorum kafamda çocuk gelişimi var fakat ataöf mu istanbul aof mu ve 2 yil okuyup is bulamadigimda dgs ile okul oncesi öğretmenliği mi yoksa 4 yillik mi okumaliyim karar veremiyorum anadolu aofte bolum yks ile aliyor ben tercihte baska bir yer yazdim arastirmadan sonra kayit olmadim anadolu aitte ikinci üni kapsamında çocuk gelişimi yok geriye istanbul aof ve ataöv kalıyor siz ne diyorsunuz epey karışık kafam

    YanıtlaSil
  60. Merhaba 2 yıllık çocuk gelişimi mezunuyum istanbul ünide lisans tamamlama varmıydı yada direk okula mı başvuruluyor bilginiz var mı nu konuda yökteki listede yoktu sonradan farkettim

    YanıtlaSil
  61. Merhaba Elif Hanım, öncelikle yaptığınız işten dolayı/ kafası karışık yada bazı problemleri olan öğrencilere yaptığınız rehberlikten dolayı sizi kutlarım. Bu çok önemli birşey çünkü ilgili üniversitelere bir soru yöneltebilmek için saatlerce uğraşıyoruz yanıt vermiyorlar genelde (auzef adına konuşuyorum diğerlerinde aynı sorun var mı bilmiyorum) mesela çağrı hizmetleri hizmet vermiyir siteden form doldurun belki bir ara dönüş yaparız şeklinde ilerliyor sistemleri sanırım.. bende böyle oldu en azından.. Şimdi müsadenizle size bir soru yöneltmek istiyorum; iki yıllık örgün bir programdan mezunum, bu senede hem dgs ye hem yks ye tekrar girdim, yks den medipol üniversitesinde iki yıllık bir sağlık programı kazandım ve kaydımı yaptırdım, iki örgün programı aynı anda okuyamayacağım için dgs den de açıktan istanbul üniversi açık ve uzaktan eğitim fakültesi iktisat bolümünü kazandım, şuan kayıt aşamasındayım, bir çok problemle karşılaştım ama bir çoğunu uzun uğraşlar sonucu hallettim diğerlerinide sanırım fakülteyle halletmem gerekecek. Lakin yukarıdaki yorumlardan birşey dikkatimi çekti, auzef te 3.25 demiştiniz sanırım ortalama (örgün başvurusu için) dikkatimi çeken şu;dgs ile geçiş yaptım büyük ihtimalle 3. Sınıftan başlarım, örgüne geçme şartında lisans için 3. Sınıfa kadar böyle bir başvuru yapabiliyorsunuz gibi birşeyden bahsetmişsiniz buna 3. Sınıf dahil mi bunu merak ettim. Yani ben 3. Sınıfta olursam 3.25 gibi bir ortalamayı sağlayınca 3. Sınıf 1. Dönemin sonunda örgün başvurusunda bulunabilir miyim yoksa 2. Sınıf son döneme kadar mı oluyor bu hak? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin, saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pardon ilgili not ortalaması 3.15 demişsiniz onu düzelteyim yorum okuyan arkadaşların kafası karışmasın. 😊

      Sil
    2. Merhaba, ben ilk önce Anadolu Üniversitesi açıköğretim de bir bölüme yerleştim. Sonra ki sene Uludağ Üniversitesi örgün bir bölüme yerleştim. Şimdi de ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesini düşünüyorum. Ama Anadoluda ki bölümümü sevmiyorum kaydımı sildirip ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıracağım. Eğer ki bunu yaparsam İstanbul Üniversitesinde ikinci öğretim kapsamında kayıt hakkım yanar mı? Bana yardımcı olur musunuz?

      Sil
    3. Merhaba Ibrahim bey, yorumunuz gözümden kaçmış bundan dolayı özür dilerim. Ama sorunun cevabı için gec kalmamışız. Evet 3. sınıfta buna dahil. Yani 3. sınıfta örgüne gecis basvurusunda bulunabilirisiniz.

      Sil
  62. Merhaba, ben ilk önce Anadolu Üniversitesi açıköğretim de bir bölüme yerleştim. Sonra ki sene Uludağ Üniversitesi örgün bir bölüme yerleştim. Şimdi de ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesini düşünüyorum. Ama Anadoluda ki bölümümü sevmiyorum kaydımı sildirip ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıracağım. Eğer ki bunu yaparsam İstanbul Üniversitesinde ikinci öğretim kapsamında kayıt hakkım yanar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İmray hanım,
      kayıt hakkinız yanmaz lakin lisans bolumuyseniz hem lisans hem de önlisansa başvurabiliyorsunuz ama önlisans okuyorsanız, sadece önlisansa başvuru yapabilirsiniz

      Sil
  63. MERHABA HOCAM BEN İST. UNİ. İKİNCİ ÜNİ. KAPSAMINDA İNSAN KAYNAKLARI OKUYORUM ANCAK DERS KONUSUNDA ZORLANIYORUM BU YÜZDEN DERSİMİN OLMADIGI ZAMANLARDA DERSLERE KATILMAK İSTİYORUM. NEREYE GİDİP BAŞVURMALIYIM YADA KABUŞ EDERLER Mİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, canlı online derslere katılmanız vizelerinize %20 (8 puana tekabül ediyor) yansıtılır. Derse giriş yapmadığınız takdirde 8 puanı kaybedersiniz. Bunun için okula başvurmanız da bir anlam ifade etmez. Yardimcı olabilecek bir konu değil. Ama eğer ki katilım sağlayamıyorsanız derse giriş sağlayın 1 dakika sonra dersten çıkın bu sizin %20'lik puaninizi kurtarır ;)
      Daha sonra canli ders videolari zaten sisteminize yükleniyor ne zaman müsait olursanız açıp izlersiniz. Sevgiler...

      Sil
    2. Hocam sorum yanlış anlaşılmış fakulteye girip derslere katılsam online ders dışında acaba nasıl yapabilirim kabul ederler mi demek istedim.

      Sil
    3. Derse giren çok öğrenci var. Bir yere başvurmadan hocaya fazla belli etmeden gidebilirsiniz. Bazı hocalar anlayısla karşılıyor, bazıları durumu ögrenince izin vermeyebiliyor. Hocaların insiyatifinde.

      Sil
  64. Merhaba Elif Hanım, AUZEF sayfasında açıkoğretim ve uzaktan eğitime'e ek olarak 2. üniversite ayrı bir sekme olarak bulunuyor. 2. Üniversite, açıköğretim ve uzak eğitimden farklı bir program mıdır? Ayrıca 2. üniversiteye kayıt olmak için başvuru koşullarında " Yüksekögretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan üniversitelerde hâlen ögrenci olan ya da bu programlardan mezun olanlar" diye bir şart var. Anladığım kadarıyla hem okuduğum bölüm hemde fakültem bu listeden kaldırılmış(Hem fakülte hem bölüm kapatıldı). Bu durumda ben bu imkandan yararlanamıyor muyum? Benim açıköğretime veya uzaktan eğitime kayıt olabilmem için tekrar üniversite sınavına mı girmem gerekiyor?

    YanıtlaSil
  65. Merhaba Elif Hanim lisans mezunuyum ikinci universte olarak Ilahiyat dusunuyorum aof mi ist universtesi mi daha zordur birde hoca olma şansım hangisinde yuksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba iki uni. arasında ki farkı yazımda yazdım. En iyi üni. şartları size uyan üniversitesidir. Hoca olma şansı da tamamen sizin elinizde onlisans mezunu olduktan sonra fahri ögreticilik yapabilirsiniz ama bu alanda açık varsa ve başvurunuz kabul edilirse yapabiliyorsunuz. Sevgiler...

      Sil
  66. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  67. Elif hanım merhaba ben merve ön lisans çocuk gelişimi mezunuyum istanbul auzef 4 yıllığı gidebilmem için sınava girmeli miyim

    YanıtlaSil
  68. Merhaba, önlisans okuduğunuzdan dolayı lisansa başvurabilmeniz icin ya Dgs'ye girmeniz gerekiyor yada Yks ve Tyt'ye girerek bu bölümü kazanmanız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  69. Merhaba yeni araştırmaya başladım 2. Üni. Okumak adına.
    Lütfen bu konuya açıklık getirirmisiniz bi türlü anlamadim.
    İstanbul üni. Açık öğretimine öss sınavıyla giriliyormu?
    İşletme yada saglik kurumları işletmeciliği okumak istesem sınavla açık ögretim okuyabilirmiyim.? Arkadaşım ısrarla ist.üni. için öss ye girdim açıktan okudum auzef okumadım diyor. Ama okula hic gitmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Meral hanım, Auzef'e kayıt hakkı elde etmek için ÖSYM'nin sınavına girmeniz gerekir. Tercihlerinizi yaparken hangi bölümün auzef hangi bölümün açıkògretim olduğu branşın yanında yer alır. Bazı bölümler açıkögretim bazıları ise uzaktan eğitimdir. Bunu bilerek tercihinizi yaparsanız pişmanlık yaşamazsınız. Sevgiler

      Sil
  70. Merhabalar Elif hanım. Bir kaç sorum olacaktı. Mersin üniversitesi son sınıf (önlisans) öğrencisiyim sınavsız geçiş olarak uzaktan eğitimden bir bölüm seçme hakkım var mı? Eğer öyle bir hakkım varsa lisans bir bölüm seçerebilir miyim? Uzaktan eğitim ile açık öğretim arasında ki farkı söyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, önlisans olduğunuz için lisans seçme şansınız yok. İstediğiniz bir önlisans bölumde okuyabilirsiniz. Ikisinin arasında egitim ve müfredat olarak hicbir fark yok. Uzaktan ögretim okuyanların diplomasında Uzaktan egitim yazmayacak ama aćıkogretim okuyacakların diplomasında açıkögretim diye yazar. Fark birazda burdan geliyordu ve harc ucreti daha fazla oluyor

      Sil
  71. Lisans mezunuyum ikinci üniversite kapsamında İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi bölümü nü yazmak istiyorum fakat daha öncesinde AÖF de işletme bölümü ne kayıtlıydım fakat kayıt durumum pasif.Bu koşullarda sınavsis olarak kayıt olabilir miyim

    YanıtlaSil
  72. Merhaba, istediğiniz bölüme sınavsız gecişle kaydınızı yaptırabilirsiniz

    YanıtlaSil
  73. Merhaba Elif Hanım
    Ben 4 yıllık Iktisat mezunuyum.2.üniversite kapsaminda Atatürk Üniv.2 yıllık Cocuk Gelisimini bitirdim.4 yıla tamamlamak istiyorum.Dgs ye mi girmem gerekiyor?
    2.universite okuma kapsamında 4 yıllık Cocuk Gelisimi böl. Secme sansim varmi?Varsa 2 yıl aldigimiz derslerden muaf olma imkanimiz varmi?

    YanıtlaSil
  74. Merhaba, çocuk gelişimini lisansa tamamlamak icin DGS'ye girmeniz gerekir. 2. üniversite kapsamında lisansa başvurmak isterseniz derslerden muaf olamıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  75. ata aöf yokmuş yazıda ata aöf daha iyi auzeften tabi anadolu bu alemin apple ı ona laf yok

    YanıtlaSil
  76. ben auzef önlisans çocuk gelişimi okuyorum. aynı anda anadolu üniversitesinde herhangi bir lisans programına kayıt olabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, önlisans okuyorsanız önlisans programlarından birine kayıt yaptırabilirsiniz.

      Sil
  77. merhabalar ben şanda bir lisans programındayım 2.sınıfım ben şunu anlamadım hem auzef çocuk gelişimi hemde anadolu ü. veya atatür onlardan herhangibirine önlisans kayıt yaptırabilir miyim yani aynı anda 3 üni okumak istiyorum biri örgün lisasn diğeri açıköğretim önlisans, birde audef lisans

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açıktan okuyacağınız iki üniversitede farklı olmak şartıyla, evet okuyabilirsiniz.

      Sil
  78. Merhaba sorum vardı
    Aöf önlisans ilahiyat bitirdim.
    İlitam ilahiyata geçiş yapsam dgs ile İstanbul ilitamda veya kocaeli ilitamda örgüne geçebiliyor muyuz
    Geçebiliyorsak kaçıncı sınıfta ve kaç puan ortalama yapmak zorundayız
    Ayrıca ders muafiyeti oluyor mu
    Din öğretmeni olmak istiyorum dediğiniz gibi ilitam okurken örgüne geçebilirsek formasyon ayrıca almamız gerekecek mi?
    Cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  79. Merhaba yorumunuzu yeni gördüm geç cevap vermiş olabilirim kusura bakmayın. Dgs ile puanınız yetiyorsa örgün ilitam seçebiliyorsunuz. Ortalama mevzusunu bilmiyorum ama ortak derslerden muaf olabiliyorsunuz. Formasyona gelince şimdiki sistemde ilahiyat ögrencileri icin formasyon zorunlu değil ama ilerki seneler için zaman neyi gösterir bilemeyiz.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba ben geçen sene kayıt yaptırmak istedim auzef e istenildiği gibi basvuru yaptım ancak geri dönüş alamadım bu sene de kayıt yaptırmak istiyorum tekrar aynı sorun u yasarmiyim? Bir de uzaktan ve aciktan egitim farki nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kayıt için gerekli belge ve evrakları teslim ederseniz ve online duyuruları takip ederseniz bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ekstradan kaydınız tamamlanmıştır diye bir bildirim gelmesine gerek yok. Sisteme girip kaydinizi görebiliyorsunuz. Uzaktan eģitim icin biraz fazla ücret ödüyorsunuz. Derslerde bir değişiklik yok sinavlarda açiktan okuyanlarin 4 yanlis 1 dogruyu götüruyor. Uzaktan olanlarda götürmuyor. Bunun dışında artık islak imzalı diplomada vermiyorlar diye biliyorum. Siz yinede diploma konusunu araştırıpta kaydınızı öyle yapın.

      Sil
  81. Merhabalar bu sene yks sınavına girdim ve İstanbul Üniversitesi auzefTıbbi dökümatsyn ve sekreterlik tercih verdim çıktı bende harç ücretini yatırdm kayıt yaptım. Şimdi Anadolu üniversitesi aöf den başka bir bölüm okuyabilir miyim? Sınavsız ikinci üniversite kapsamında ayrıeten iktisat mezunuyum

    YanıtlaSil
  82. Merhabalar... AUZEF Sosyoloji bölümünü kazandım fakat aklımda bir soru var. Mezun olduğumuzda diplomamız da açık öğretim olarak ayrıca bir not yazıyor mu ? yoksa diğer örgün eğitim alanlar ile aynı diplomaya mı sahip oluyoruz ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Elif hanım ben Nurseda
    2014 yılında İstanbul auzef iktisat kayıtlıyım fakat sağlık sebebiyle ara verdim ve bu sene inşaalah tekrar kaydımı yenileyeceğim. Fakat kafamda cok soru var sadece video izleyerek gecebilir miyim? Elimde kitap istiyorum bunları nerden temin edebilirim. Ve İstanbul Üni kartım var İstanbulda oturuyorum 2.öğretim derslerine katılabilir miyim

    YanıtlaSil
  84. Merhaba Elif hanım
    Ben Zeynep ikinci üniversite kapsamında AUZEF sosyolojiye kayitliyim,ancak bir başka bölüm daha okumak istesem bu ne şekilde mümkün ?AUZEF disinda mı olmalı , AÖF şeklinde mı Atatürk ya da Açık Öğretimden mı bir bolum olabilir ? Teşekkürler
    Siz olsaydınız hangisini tercih edersiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep hanım, auzef dışında herhangi birini okuyabilirsiniz ve herhangi bir bölüm okuyabilirsiniz. Kayit tarihleri devam ediyor kaçirmayın :)

      Sil
    2. Ben Zeynep , 3.universitem olacak eğer ki AöF'ye kayıt olabiliyorsam ve okuyabiliyor sam , bundan emin misiniz ?

      Sil
    3. Evet Zeynep hanım, aöf'yi arayabilirsiniz

      Sil
  85. merhaba elif hanım.. ben nilgün..
    ben 4 yıllık lisans mezunuyum
    bir önlisans açık öğretim, birde lisans açık öğretim okumak istiyorum
    1-bu iki açık öğretimi aynı üniversitede aynı anda okuyabilir miyim?( örneğin ikisini de anadolu aöf de)
    2-bu iki açık öğretimi farklı üniversitelerde aynı anda okuyabilir miyim? ( örneğin biri istanbul biri anadolu)
    3-yada iki farklı bölümü aynı anda nasıl okumamı tavsiye edersiniz?
    4-teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nilgün hanım, iki bölümü aynı anda farkli üniversitelerde okuyabilirsiniz. Aynı üniversitede iki bölüme kayıt yaptıramıyorsunuz. Sevgiler...

      Sil
  86. Elif Hanım merhabaler Lisans mezunuyum, ve hem istanbul üniversitesine hem de Anadolu üniversitesine başvurmayı düşünüyorum. Yukarıdaki uzun açıklamanızı okudum yalnız gere sınav uygulaması gerekse ders uygulanması ile ilgili net bilgiyi kimse veremiyor. Okuyanların çoğu Anadolu hariç hep şikayetçi. Sizce bu yıl sistem oturmuş mudur? Bir de katkı payı ücretlerini ne kadar bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, katki payi ucretleri 260 ile 350 tl arası degisiyor. Onun dışında her sene sistem değisiyor. Sistem oturmadan yeni bir sistem geliyor bunun hakkiñda kesin bir şey diyemem okuyarak anlayabilirsiniz. Herkesin düşüncesi farklı bu konuda.

      Sil
  87. Merhaba. Elif ben. Ders muafiyeti konusunda merak ettiğim birşey var; ikinci üniv. de sadece ingilizce, tarih ve edebiyat derslerinde muafiyet oluyormuş. Mesela ben ilk üniversitemde medeni hukuk dersi gördüm. İkinci üniv de bundan muaf olamıyor muyum? Auzef'i aradım "biz bilmiyoruz duyurulardan takip edin"dediler. Onlar bilmiyorsa kim bilecek (?) Aof de ya da Auzef'te bu bahsettiğim dersler dışında muafiyet oluyor mu? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif hanım, bildiğim kadarıyla sadece ortak derslerden muaf olunabiliyor. Daha önce aldığınız başka ders varsa öğrenci işlerine dilekçe yazarsınız eger uygun bulunursa muaf olursunuz. Sevgiler..

      Sil
  88. Merhaba, ben Mesut. 20+ yıl sonra bu yıl yks ye girdim. Örgün psikoloji girebiliyorum. Ancak işim sebebiyle devam edemem, sadece sınavlara katılabilirim - devamsızlığı çözdüğümü kabul ederek - . Örgün sosyoloji (aynı bölüm hem örgün hem aöf/uzaktan olamıyor ise) + uzaktan eğitim psikoloji mi doğrudur yoksa açık öğretim psikoloji mi? Diploma da açık ile uzaktan ın bir farkı var mı? Veya prestij açısından aöf mü uzaktan eğitim mi öndedir. Tamamı ist. Üniv. Kabul ederek yanıtlarsanız memnun olurum. Tşkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mesut bey, psikoloji bölümü İstanbul Üni. sadece açık öğretim olarak açılmıştır. Uzaktan eğitim programında degil. Açık ve uzaktan eğitimin, dersleri ve sınavları aynı şekilde olmaktadır. Buradaki tek fark diplomada açık veya uzaktan eğitim yazması. İki bölüm birden okumanızda bir mani yoktur. (Birini örgün digeri uzaktan veya açık olmak uzere) Prestij olarak Aöf ile Auzef arasındaki fark seçtiğiniz bölümün eğitim veren hocalarına bağlı. Ben, okul isminden ziyade bölüm hocalarını araştırmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  89. merhaba elif hanım adalet okurum acıktan sonra dgs yle 4 yıla tamamlarım ya da kpss yle ya memur olurum ya da polis dedım ve tyt sınavına gırdım sadece ama auzef mı yoksa aof mu kararsızım bıde sımdı aklıma cocuk gelişimi girdi cocuk sahıbı oldugum ıcın ıs olanakları da onemlı bı yandan acıkogretım oldugu ıcın pek bı ıs ımkanım olacagınıda dusunmuyorum acıkcası arkadasım devlet unıversıtesıne gıtmemden yana ama dedıgım gıbı cocugum var devamsızlık sorun olacaktır anlayısla karsılayacaklarını sanmıyorum. Kafam cok karısık yardımcı olursanız cok sevınırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ada hanım, imkanınız varsa örgün elbette daha iyi olur. Devamsızlık sorunu hocadan hocaya değişir. Durumunuzu hocalarınizla konusursanız size yardımcı olacaklardır. Zorlanirsanız ikinci üniversite kapsamında açık oğretime kaydınızı yapar, örgün öğretimini de dondurursunuz. Tabi sizin için en iyisi hangisi olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Bölüm olarak da en yatkın olduğunuz bölümü sećmenizde yarar var. Sevgiler...

      Sil
  90. merhaba ben adalet okuyup hukuk bölümüne geçiş için dgs girmek istiyorum diyelim ki dgs ye girdim ve hukuk bölümüne tercih yapıyorum auzefden mezun olduğum üniversiteler 2. veya 3. sınıftan başlatırlar mı böyle bi auzef ve aöf arasından ayrımcılık yapılır mı?

    YanıtlaSil
  91. Merhaba ismim zeyneb bu sene aöf işletmeden mezun oluyorum ikinci üni cocuk gelisimi secmek istiyorum hala okurken kayit yapabilmem.icin auzef ve ataturk var.Auzef istiyorum sebebi lisans kaydi olmasi ama yorumlarda baya gözüm korktu aöfyide cok zor bitirdim ben auzef bu kadar zorsa ataturk on lisans secip daha sonra dys mi girsem acaba bilemedim yardimci olabilirmisiniz fikir olarak

    YanıtlaSil
  92. Merhaba bu sene örgün de lisans programına yerleştim aöf de bi bölüm daha okumak için başvurdum ama bölüm değişikliği muafiyet bilgisi gibi şeyler çıktı onaylamadım onaylarsam örgünde ki kaydım düşer mi?

    YanıtlaSil
  93. Merhaba bu sene örgün iktisat peoframına yerleştim aöf de okumak istiyorum başvururken bölüm değişikliği muafiyet bilgisi gibi şeyler çıkıyo onaylarsam normal örgün kaydım düşer mi

    YanıtlaSil
  94. Merhaba bu sene örgün iktisat peoframına yerleştim aöf de okumak istiyorum başvururken bölüm değişikliği muafiyet bilgisi gibi şeyler çıkıyo onaylarsam normal örgün kaydım düşer mi

    YanıtlaSil
  95. Merhaba,
    Örgün ön lisans İşletme okuyup DGS ile AÖF işletmeyi bitirdim.
    İkinci üniversite kapsamında 4 yıllık başka bir lisans programına kaydolmak istiyorum.
    3. sınıftan başlamak için daha önceki DGS puanımı kullanabilir miyim , veya tekrar DGS ye girmem gerekir mi yoksa zaten lisans mezunu olduğum için DGS ile yerleşme hakkım yok mu ?

    Şimdiden teşekkürler.


    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor