KİTAP TAVSİYESİ; SATRANÇ

Kahvenizi, çayınızı aldınız bir kitap keyfi yapayım diyorsunuz. Ama o da ne? Kitabınız hayal ettiğiniz kadar güzel değil.Tam da bu noktada söylemek istediğim, kitap alırken her zaman tavsiye üzerine kitap almanız. Okuyacağınız kitaptan alacağınız bolca şey olması ve sizi harekete geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Haa! unutmadan bunun yanından kitap yazarıda kelimelerle dans edip okuyucularına bunu güzel sunmasını bilecek. Size tam da bu anlattıklarıma uygun bir kitap tavsiyem var.




Stefan Zweig'in son kitabı, satranç. Son kitabı dedim çünkü yazar Avrupanın ekonomik buhranından dolayı intihar ediyor Stefan bu kitabı yazdıktan sonra. Bir çırpıda okuyacağınız bu kitap; hapiste zaman geçirmek  için satranç oynamaya başlayan bir adam ve satrancı bir kazanç olarak oynayan bir dünya satranç şampiyonunun hayatlarını okuyacaksınız. Bu kitabı okuduktan sonra zihin açıcı bir oyun olan ve kriz zamanında krizin üstesinden gelmeyi öğreten satranca olan ilginiz artacağından eminim. Keyifli okumalar... :))






Yorumlar

  1. İşte şu sıralar aklımda olan kitap bu :) Tavsiyenizde görünce sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiyelerim arasındadır bu kitap, beğeneceğinizden eminim :)

      Sil
  2. Merak ettiğim ama bir türlü okumaya başlayamadığım bir kitap :) En kısa zaman da okumalıyım. Tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor