Sömestr Tatili

   Tüm çoçukların merakla beklediği sömestr tatiline girmiş bulunmaktayız. Havalarında soğuk olması sebebiyle çoğu çocuk tatilini evde geçirecek. Bu tatilin annelerin ve çocukların birbirini sıkmadan geçirmelerini sağlamak için güzel mi güzel bir önerim var. Geçenlerde benim yeğenlerimle yaptığım ve çok eğlendiğimiz bu etkinlikle hem çocuğunuzun hayal dünyasını keşfedecek hem de siz ebeveynler çocuğunuzla eğlenerek harika zaman geçireksiniz. Nasıl mı eğlendik dersiniz :)
Seçtiğimiz resimlerle masal oluşturma oynadık. Size şimdi seçtiğimiz resimlerle benim üç yeğnimin hayal dünyasına götürücem, eminim çok seveceksiniz. :))



 Evet ilk resmimiz Sevda'nın hayal dünyasında şekilleniyor. Ve diyor ki; kapalı kapılar ardında konuşan padişahla vezir varmış çok zaman önce. Kraliçe de bunların ne konuştuğundan habersiz ve çok meraklı biriymiş. Karar vermiş kendisine her şeyi anlatacak bir fare almaya. O fare bu fare :) ismi Micky. Kullakları büyük olduğundan her şeyi duyarmış :)

İkinci resmimiz Sevgi'nin hayal dünyasına ait; Yolunu kaybetmiş minik bir yavru varmış. Gece karanlığında ilk gördüğü yere sığınmış; bir ahıra. Ve hiç evladı olmayan, evlad hasretinden yanıp tutuşan İnek, sabah onu öylece  uyuyor görünce öpüyor evlad hasretiyle minik yavrucağı :)


Son resmimiz yüreği şefkatla dolu 8 yaşında ki Emel'e ait; Yetim kalmış minik yavrucak, hasta annesine bakabilmek için süt satmaya başlıyor kışın ortasında. Süt satarken her gün soğuktan üşümüş, aç olan bir de minik arkadaşı pisicik varmış. Arkadaşına da her gün bir kap süt verirmeyi ihmal etmiyormuş. Bir gün  son sütünü kediciğe vermek üzereyken müşterisi gelmiş. Gelmiş ama son sütünü arkadaşı pisiciğe vermeye karar vermiş :)



Evet benden bu kadar. Çocuğunuzla nasıl zaman geçireceğiniz tamamen size kalmış ama şunu unutmayın ki çocuğunuzu daha iyi tanımak ilerki yaşlarda iletişim sıkıntısı çekmemek için bu yaşlarda vereceğiniz eğitimin büyük önemi var. Umarım çocuklarınızla güzel bir tatil geçirirsiniz. Hayırla kalınız...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor