BİR FİLM...

Klişe bir sözdür hani, bir film izledim hayatım değişti diye.Oysa ki  asıl söylenmek istenen filmin güzelliğidir, aldığı hissedir vs. Size bir film önericeğim hayatınız kararcak belki de günler sonra bile ağlayacaksınız filmde yaşananların günümüzde de varlığını düşündükçe.  Evet hayatınız kararcak dedim lakin  gecenin en karanlık anı sehere en yakın olan vakittir. Size ışık olacak sonradan bu film..
Filmin İsmi; KAPLUMBAĞLAR  DA UÇAR


 Filmin;
Vizyon Tarihi (1s 35dk
Yönetmen:Bahman Ghobadi
Oyuncular:Soran Ebrahim, Avaz Latif
TürDram
Ülkeİran , Irak


Filmin konusu  2003 Irak savaşından kaçmış biri erkek diğeri kız iki kardeşin dramı. Abd askerleri tarafından tecavüze uğramış, bunun sonucunda çocuğu olan küçük Agrin'in dramı. Kendisinden bir kaç yaş büyük abisinin, bir mayın sonucu kolunu kaybettiği ve geçimlerini mayın temizlemekle geçiren bu iki kardeşin filmini kötü bir sonla bitiyor. Filmin sonunda Ahh Agrin diye diye hayıflanacağınız muhtemel. Filmi izlemeye karar verdiğiniz zaman yanınızda mendilleri hazır bulundurun.



Filmin son sahnelerini güzel bir şarkı eşliğinde izleyebileceğiniz bir link bırakıyorum buraya. İyi İzlemeler 




Yorumlar

  1. ne film ama de mi ve ne müzik. başyapıt yaaa. bak bir de sarhoş atlar zamanı var onu da izle bu yönetmenin. iran sineması müthiş ya çok özel bir sinema :)

    YanıtlaSil
  2. ne film ama de mi ve ne müzik. başyapıt yaaa. bak bir de sarhoş atlar zamanı var onu da izle bu yönetmenin. iran sineması müthiş ya çok özel bir sinema :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu filmin özellikle müziğini seviyorum. Mor Karbasi insanın içini bir hoş ediyor, kaç defa dinledim bilmem. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı zevkten insanlarla karşılaşmak ne güzel :)

      Sil
  4. Çok acıklı bir film bu..: ((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dertli bir film, bizim derdimizi hiçe saydıran bir film...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor