Simyacı İyi Midir?

Okurken sonunu merakla beklediğim ve sona geldiğimde ''Mesnevi'den çalınmış bu'' dediğim bir kitaptır, Simyacı. Endülüs'te çoban olan kahramnımızın Mısır'a kadar giden serüvenini anlatıyor. Paulo Coelho bu kitapla adeta kendi kalitesini düşürmüştür diyebilirim. Çünkü dediğim gb hikaye Mesnevi'den alınmış ve bunu bilmek yazara kuşku ile bakmama neden oluyor.




Bu kitabı okumayın dediğim anlamına gelmez tabi. Tasavvufa sıcak bakmayanların kesinlikle okunmasını isteyebileceğim bir kitaptır bu. Lakin hemen arkasından Mesnevi'yi okumalarını tavsiye ederim. 
Son olarak ben bu tarz kitapları okuduktan sonra başkalarının okumasına vesile olmak için hediye etmeyi severim. Bir okuduğumu bir daha okumaya tahammülüm yoktur çünkü. Kitaplığımda da boş durmasını istemem. Size ilerleyen zamanlar da kitap hediye etmenin önemi ile ilgili bir yazı yazacağım ki okuduktan sonra eminim ki siz de kitaplarınızı severek hediye edeceksiniz :))

Yorumlar

  1. Ben çocukken okumuştum. Şimdi yeniden okumak istiyorum. Mesneviyi ise tekrar okumak istiyorum. Bu yazı benim aradığım kan oldu teşekkürler iyi okumalar

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için...

    YanıtlaSil
  3. hımm cidden mi yaaaa alla alla doğrudur. baksana hermann hesse sidarta okusanaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tavsiyelerinin devamını bekliyorum :)

      Sil
  4. Bu kitabı bir çok yerde gördüm ama okumak bir türlü kısmet olmadı
    İnşallah bir gün bende okuyacağım.
    Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

    YanıtlaSil
  5. buna benzer, sofie'nin dünyası da var :)
    carlos castaneda-ixtlan yolculuğu.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kitap söyledim. ikisini de biliyo musun demek istediin kii :)

      Sil
    2. bi deee, bak, blogun tadına varırsan çok mutlu olursun ki burdaaa. hem paylaşma hem de büssürü ilginç kişi hem de büssürü şey öğreniyon. kitap yazmaktan resim yapmaktan daha zevkli burasıııı :)

      Sil
    3. ben zaten buranın bağımlısı olmaya başladım bile :))
      Bırakıp gitmek istesem sen varsın diye gidemem artık :)

      Sil
    4. ayyyyy annaştıık :)))

      Sil
  6. Merhaba, ben de çok uzun yıllar önce giriş bölümündeki hikayesinden etkilenmiş ve bir solukta okumuştum. Yıllar sonra kızımın ödev kitabı olunca tekrar okudum. Bence okunulası bir kitap. Ben çok beğenmiştim. Tasavvufun yeri başka zaten içindeki felsefeyi alamıyorsanız zaten okumanız anlamsız.

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tasavvuf ile felsefe aynı kefeye konulacak cinsten değil. demek istediğim hikayenin Mesnevi'den alınmış olduğunu görmenizi istemem.

      Sil
  7. Merhaba, elif deniz. Şimdi yorumuma cevabınızı okuyunca, kendi yorumumu tekrar okudum. Dilerim beni yanlış anlamamışsınızdır :). Ben sadece tasavvufun benim için öneminden bahsetmek istemiştim :). Yorumum tamamen kendi anlayışımla ilgiliydi. Başka güzel sohbetlerde görüşmek dileğimle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Zehra hanım, görüşünüz nasıl olursa olsun saygım sonsuz elbette. İnsanız yanlış anlayabilir veya anlaşılabiliriz. Buna açıklık getirme nezaketinde bulunduğunuz için ayrıca memnun oldum. Sizin gb. samimi insanların yeri bende ayrı oluyor her zamn

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor