Uçurtmayı Vurmasınlar

Çocukluğunuzu nerede geçirmek isterdiniz? Yada şöyle sorayım, çocukluğunuzu bir mahkum gibi dört duvar arasında geçirmek ister miydiniz? Bu soruya zannetmiyorum ki kimsenin 'evet isterdim' diyeceğini. Kimi çocuklar istemese de buna mecbur kalıyordu bir zamanlar. Şimdi  size bu konuyla ilgili bir önerim var. Severek izleyeceğiniz, izlerken bazen tebessüm, bazen hüzünleneceğiniz bir film...



Uçurtmayı Vurmasınlaryönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı 1989 yapımı uzun metrajlı Türk sinema filmi. Çekimleri Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde gerçekleşti. Film, 62. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı olarak seçilmiştir.



Barış, mahkum annesini kaderini mahkum olmuş bir çocuktur. Hapishane kadınların gözdesi olsa da soğuk duvarlar arasında yalnızlığına bir anlam verememektedir.




İnci ablasını çok sevmekte, arkadaşı gb görmektedir. Bir gün kocaman bir kuş görür gökyüzünde ve koşarak bu güzel kuşu  göstermek için İnci ablasını çağırır. Onun bir kuş olmadığını, uçurtma olduğunu İnci ablasından öğrenir.  İnci ablası özgürlüğüne kavuştuktan sonra bir uçurtma olup ona geri döneceğine söz verir.


+Neden uçmuyor, İnci?
-Uçar birgün.

 Keyifli İzlemeler :)

Yorumlar

  1. Bu arada o cezaevi şuan müze halinde gidip görmenizi tavsiye ederim. Üstad Necip Fazıl'dan tutunda Deniz Gezmiş'e kadar bir çok isim o ceza evinde tutuklu kalmış :(

    YanıtlaSil
  2. Ne film ama... Kaç kere izledim bilmem ama her seferinde ayrı zevk aldım. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Aynı filmden zevk alan insanlarla karşılaşmak ne güzel :) güzel yorumun için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Sevdiğim ender Türk filmlerinden biridir. Ne yazık ki çocuklar hâlâ hapis yatıyor anneleriyle :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne çocuğundan ayrılmak istemeyince, çocuğun bakacak kimsesi olmayınca durum böyle oluyor

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor