Apple, FBI'ye Kafa Tutuyor :))

Geçenlerde BBC Türkçede rastladığım haber, beni Apple şirketine olan görüşümü tamamen değiştirdi. Apple şirketini kapitalist sistemin baş aktörü olarak görüyordum bu haberi görmeden evvelAndroıdım bozulsa da kendime bir Ayfon alsam dedirtti bana :))

ABD iç istihbarat ve güvenlik birimi FBI, geçen yıl Aralık ayında San Bernardino'da 14 kişiyi öldüren Syed Rizwan Farook'un cep telefonu iPhone 5C'de önemli bilgiler olduğu gerekçesiyle Apple'dan telefonun şifreleme sistemini devre dışı bırakmasını talep etmişti.  Apple, müşterilerinin özel hayatını korumak amaçlı FBI'ye  kafa tutuyor. Tabi ortada bir suç ve suçlu var. Bunu korumak ne kadar doğru bilmem ama müşterilerine verdiği önem açısından büyük olay. Koskoca FBI'ye kafa tutmak az yutulur cinsten değil dimi?

Apple'ın Başkan Yardımcısı ve hizmetlerden sorumlu yetkilisi Eddy Cue'un şirketi adına yaptığı açıklamada; FBI'ın davayı kazanması durumunda, "Hükümet Apple'ı, iPhone kameraları ve mikrofonlarıyla kullanıcıları gözetlemeye zorlayabileceğini" söylüyor.
Şu da var ki ''Bu bir reklam olabilir mi?'' diye sorusunu da sormadan edemiyor insan. 

Yorumlar

  1. Ben de Android kullanıyorum. Akıllı telefonlar sayesinde istedikleri zaman kullanıcıyı izleyebiliyorlar diye biliyordum. Demek ki şirketlerle anlaşmaları gerekiyormuş. Böyle bir olayı diğer şirketlerden duymadım. Apple güvenebiliriz. Ama Apple'ın yaptığı etik değil çünkü Ortada bir katil var. En azından suçluların yakalnması için bir defalığına verebilirdi :)

    YanıtlaSil
  2. apple ile ilgili iki film izledim. steve jobs yani. abd sevmiyor onu. ama bill gates'i seviyor. çünkü o düzene uyuyor. steve jobs hayatını anlatan filmi izle bak. jobs (ashton kutcher, 2013).
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim şimdi, listenin en başında yerini aldı..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

MEHLİKA...