Cins bi Harika

Genel yayın yönetimini İsmail Kılıçarslan'ın, editörün Yusuf Genç'in yaptığı Cins dergisi bi harika yahu. İçeriğini didik edilebilecek ve her sayısında çıtayı biraz daha yükselten Cins;  okurken sıkmayan,  eğlendirerek öğreten  kendi tabirleriyle aylık dost meclisi... ee daha ne olsun değil mi :)



Mart sayısı Leyla olanlara geliyor. Leyla bir ihtimaldir; çünkü biz güzel sevmeyiz, sevdiğimiz güzeldir diyorlar.

İsmail abi bu sayısında ''eski libas gibi aşığın gönlü'' başlıklı yazısında  seven gönülleri üzerine su serpmiş.

 Beğenerek okuduğum ve daha defalarca okuyacağım  Furkan Çalışkan'ın yazısı; Biz çeviride kaybolanız. Gavur lisanında karşılığı olmayınız . Dili başka türlüsüne dönmeyeniz. Gönül Çalab'un tahtı,gönüle Çalab bahdı diyeniz... diyor.


Mustafa abimizin bu hikayeside okuyanların gönlünde yer edinecek cinsten. Diyor ki; hayatımda hep böyle oluyordu; önce o kritik kararı veriyordum, ardından  kara kara düşünüyordum. Önce yapıp sonra açıklayanlardandım ben de. 


Ve bizi kendimize getiren Eren Safi'nin yazısı, müthiş...

Dedik ya Leyla'ları anlatan bir sayı diye. İşte derginin en keyifli ve düşündürücü sayfalarından bir tanesi.  Sonra aşkın tarifini yapıyor bize; Oğlan sever de alamazsa aşk olur.




 En bi sevdiğim Hayati İnanç ağabeyimiz ...bu yazısını onun sesinden dinlemek vardı :( Şiir gb. konuşuyor çünkü. Hele o gülünce insanın ister istemez yüzünde bir tebessüm oluşuyor. 


 İçerik olarak size yazacak çok şey olsa da dergiyi alıp okumanızı istediğim için bu kadar yeterli diyorum :) Ama arka kapağının kalitesini de gözardı etmemek adına sizinle paylaşıyorum.

Yorumlar

  1. Çok iyiymiş yaa niye daha önce karşılaşmadım ki hiç :(

    YanıtlaSil
  2. Bu sayıyı bende alayım çok hoşmuş nerede bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dergi satan bütün gazete bayilerinde bulabilirsiniz. Bu sayıyı kaçırmayın bence ^^

      Sil
  3. görmedim alla alla alcam ilk görüşümde kitapçılarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep bu mart sayısını kaçırmamanı tavsiye ediyorum içeriği harika

      Sil
    2. taam bakcam hemen yarın öbürgün filan artıkın :)

      Sil
  4. Ben de bu dergiyi hiç görmemişim :))

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler paylaşım için. :) Hiç görmemiştim. Çok ilgimi çekti bu dergi. İlk fırsatta alıcam.
    Sayfanıza da tesadüfen geldim. Takibe alıyorum. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)) Beğendiğize sevindim. Bana da iade-i ziyaret düşer :))

      Sil
  6. kitapçılarda bulamadıım ama migrosta rastlaştım cinsleeen :) bi kere kapakta "sevmek zamanı" var en sevdiğim türki film. sonraa, leyla bir ihtimaldir, çünkü biz güzel sevmeyiz, sevdiğimiz güzeldir, ne güzel söz yaa, arkadaki asaf halet çelebi sözü dee, putlar olan. :) eski libas nefis öykü, çeviride kaybolanız çok güzel, kalk gidelim sigara yakalım da nefis, hacer nöbeti deee :) tanrı parçacığı entelektüeller ve taşra sıkıntısı yazılarına bayıldım. en çok bu iki yazıyı sevdim :) amiri baraka şiiri müthiş yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. büşra yurtseven istanbul çizgileri nefis amaa. sarışın kafir, karabala (okuycam), berberle röportaj (çok iyiydi yaa), pidza, arz kustuğunda, ali tekintüre (bu çok ilginçti), yıldız tilbe, graf spee, neşet ertaş, bu yazılrı okudum ve çok sevdim. diğerlerini yavaş yavaş okuycam, diğerleri henüz çok ilgimi çekmedi, öykü, sanat edebiyat yazıları hemen ilgimi çekiyor daaa :) ne zengin dolu dergi çok sevdim. bak, bi polisiye dergi var o da iyi, 221B :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh polisiye dergi mi? ilk kez duyuyorum bende ona en kısa zamn da bakayımda yorumumu söyleyeyyim :) Ayrıca dergiyi didik didik etmişsin ya :)) bende ikinci kez okumak için çantamda hazır bekletiyorum :))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor