Kadın Hakları Dernekleri İle Şiddet Engellenebilir mi?

  Hemen lafı dolandırmadan kişisel görüşümle cevap vereyim, hayır engellenemez. Hayır dememde ki etken büyük. Bunları  sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu ülkede sadece ismini duyduğumuz yaklaşık 69 tane Kadın haklarını koruyan dernek mevcut. Bu dernek üyelerin yaklaşık %99.8 kadınlardan oluşuyor. Bu derneklerin hepsi birleşip yürüyüşler yapsın günlerce, yine de kadın şiddetlerin önüne geçilemeyecektir. Öncelikle şunun bilincine varmalıyız ki, kadına zarar veren kadınlar değil, erkeklerdir. Eee dolayısıyla dernek üyelerinin kadından değil erkeklerden oluşması gerekir. Çeşitli çözümler üretiliyor bu konuda... her kadının bileğine acil durum için bileklik takılacağı vs. Ne kadar işe yarar uygulanmaya başlayınca belli olucak bir sistemdir. Ama şöyle bir düşünelim.

Şiddete veya tacize uğrayan kadının bu acil durum bilekliğin çalışması halinde görevlilerin gelmesi epey bir zaman alır. Bu zaman diliminde  suça niyet eden kişinin emeline ulaşması kaçınılmaz. Kadın bu zaman içinde bir bıçak darbesiyle hayatını kaybedebilir... Yani bu sistemi de çözüm olarak görmüyorum.

Çözüm nedir peki?

Kadın hakları derneklerine  erkeklerin üye olma şartı getirilmesi ve düzenli bir eğitimden geçirilmesi gerek. Sinirine hakim olma, kadının erkeğin hayatında ki önemi, kadının sorumluluğunda ki yük vs. bu daha da çoğaltılabilinir.

Bu düzende 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü dahi işi ticarete döken bir kesim var. Bunların arasına geçenlerde reklam afişini gördüğüm özel bir hastanenin Jineokolog bölümüde var. Yani durum vahim...  Bu düzen böyle devam ettikçe; kadınların, erkekleri gereksiz sayması; erkeklerinde kadınlara yönelik bakışlarını değiştirmedikçe daha nice Özgecan'lar  haberlerini duyarız.




Yorumlar

  1. ellerine sağlık, harika anlatmışsıın, erkeklerin bu derneklere üye olması, bilinçlenmesi, gerekirse ruhsal sağlık yönünden destek verilmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Kadınlar gününde bir kaç çiçek dağıtmakla olmuyor o işler. Stk lar, dernekler, partilerin kadın kolları daha fazla çalışmalı bence...dikkat çektiğim için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu güzel yorumunuz için teşekkürederim

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Kadınlar gününde bir kaç çiçek dağıtmakla olmuyor o işler. Stk lar, dernekler, partilerin kadın kolları daha fazla çalışmalı bence...dikkat çektiğim için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  5. Öyle güzel yazmışsın ki kalemine sağlık. Öncelikle şiddeti uygulayan erkek zor durum da olan kadın yine de sığınan bizleriz. Asıl erkekleri bilinçlendirmek için kurulsa şu dernekler madem şiddete meyilli tedavi edilmeye çalışılsa. Hepsinin düzelmeyeceğini hepimiz biliyoruz lakin içinden bir tanesi bile düzelse toplum olarak bize kardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın, haklıyız... güzel düşüncelerinle destek verdiğin için teşekkür ederim

      Sil
  6. Size hak veriyorum. Erkeklerin konuya el atip hemcinslerine de iyi örnek olmalari gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuda bütün kadınlar haklı. şiddet hiçbir canlı için alternatif olmamalı. yorumunuzla yazıma katkı sağladığınız için teşekkür ederim

      Sil
  7. ne zor konu bu yaaa. sanırım erkekler değişmez. çözüm kadınlarda olmalı ama nasıl bilemem. sölediklerin olabilir tabii çözümün bir parçası, başka çözümler de olmalı sanırım, off ya ne zor konu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ve çözüme kavuşturulması gereken bir konu... %100 etki edermi bilmiyorum ama şiddeti minimum seviyeye indireceğine inanıyorum. güzel yorumunla yazıma destek verdeğin için teşekkür ederim deep

      Sil
  8. İş erkeklerde bitiyor dediğiniz gibi. Onlar da gereken özeni gösterse keşke :)

    YanıtlaSil
  9. Aslında iş ne kadın derneklerinde, nede erkeklerde bitiyor. Bence iş biz annelerde bitiyor. Erkek çocuklarını büyütürken kız kardeşinden daha üstün olmadığını, eşit şartlarda eşit haklara sahip olduğunu, o erkek yapar olmadığını, kız kardeşine ve ileride eşine nasıl davranması gerektiğini öğrettiğimiz gün erkeklerde değişecektir. Ben buna inanıyorum. Unutmayalım ki erkekleri de biz doğuruyor, biz büyütüyoruz. Bir parça çamura nasıl şekil verirseniz o şekilde çömlek olur. Onu çok kıymetli bir vazo yapmakta, alalade basit bir testi yapmakta tamamen biz annelerin elinde. O yüzden erkek evlatlarımıza önce sevmeyi öğrettiğimiz gün kadının yazgısı da değicektir. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor