Sınava Girerken Okunması Gereken Dua

Önümüzde ki hafta üniversiteye girişin ilk kademesi olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı var. Birçok öğrenci bu sınavı hayatların bir dönüm noktası olarak görmekte ve bunun stresini fazlasıyla yaşamaktadır. Onlara ne kadar bu sınavın bir öneminin olmadığını söyleseniz de faydasız olur bu tür dönemlerde. Sınava son yedi gün kala sınav için duaya yani tevekkül etmek en doğrusu. Peki okunması gereken dualar nelerdir? Hemen kıymetli bir büyüğümden ve faydasını kesinlikle benim gördüğüm ve sizinde göreceğinize inandığım duaları sizinle paylaşıyorum.





Hac Suresi 56-66 ayetler arası, A.B.S. suresi ( nebe suresinden bir sure sonra),  21 tane Alak suresi okunur.







Ayrıca sınava girmeden  paylaştığım bu dua (Abdülkadir Geylani (k.s) Hazretlerinin her gün okunması tavsiye edilen çok kıymetli bir duasıdır) okuması kesinlikle tavsiye olunur. Bilenler için kıymetli bir hazineden farksızdır. Her gün bir kaç dakikanızı ayırıp okumanız halinde etkisi kesintisiz olarak devam eder. İşiniz, gücünüz rast gider..Derslerinde sıkıntı yaşayan kardeşlerimize de bu dua ile Allah’a yönelmelerini tavsiye ederilir. Yakinen bu olumlu duruma şahit olduğumu belirtmek isterim..Bu duayı abdestli abdestsiz her durumda yapabilirsiniz. Abdestli ve kıbleye dönük olarak yapılan şekli en sevaplısıdır. Ancak yolda, arabada, ayakta iken, otururken, sağ yanınız üzere yatıp dizlerinizi biraz yukarı çekerek, kısacası her durumda okuyabilirsiniz. Bizler bu kıymetli hazineyi bulduk elhamdülillah, siz kıymetli kardeşlerimizle de paylaşalım istedik. Biz anlatılamayacak kadar çok faydasını gördük, Rabbim siz kıymetlilere de nasip eylesin inşallah. Ne kadar anlatsak az gelecek, siz bu duayı yapmaya başlayınız, Allah’ın izniyle ne demek istediğimizi yaşayarak anlayacaksınız..Allah lafzının olduğu yerde duraklayarak dua edebilirsiniz, duanızın makbuliyeti büyük olur. Pek çok kardeşimiz bu dua ile sıkıntılarını Allah’a arz ederek feraha çıktılar..Hem bolca sevap aldılar inşallah, hem de Allah bu dua vesilesiyle O’na yönelmelerinden sebep işlerini lütfeyleyip yoluna koydu. Rabbim sizlerin de dünya ve ahiret her işinizi yoluna koysun, iki dünyanızı hayr ve mamur eylesin.  Amin..Şimdi duamızı yazalım:
1 Fatiha , 3 İhlas suresi okuyunuz. Sevabını Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin, Abdülkadir Geylani Hazretlerinin ve bu yolda olan bütün kıymetli Evliyaullah  Efendilerimizin ruhuna hediye ediniz. Ardından aşağıda yazılanları sırasıyla okuyunuz.
İLÂHİ ENTE MAKSÛDÎ VE RIZÂKE VE LİKÂKE MATLÛBÎ
***Estağfirullah-Elhamdülillah. (7 kere)
(Sonunda bir defa: el-Azim el-Kerim ellezî lâ ilâhe illâhû el-hayye’l -kayyûm ve etûbü ileyh.)
***Allâhümme Salli Alâ Muhammedin Ve Alâ Âli Muhammed. (7 Kere)
(Sonunda bir defa: Ve sahbihi ve sellim. )
***Lâ İlâhe İllallah (7 Kere)
(Sonunda bir defa: el-Melikül hakku’l mübîn Muhammedün Rasûlullah sâdikul va’dil emîn.
***ALLAH, ALLAH, ALLAH (11 Kere)
(Sonunda bir defa celle celâlüh)
***Eûzübillâhimineşşeytânirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm KUL HÜVALLAHÜ EHAD. ALLÂHÜ’S-SAMED. LEM YELİD VE LEM YÛLED VE LEM YEKÜN LEHÛ KÜFÜVEN EHAD. (7 Kere)
(Sonunda bir defa: Sadakallahü’l-azîm.)
Not: Esmaların adetlerinin istenildiği kadar çoğaltılmasında, azaltılmasında bir sakınca yoktur.
Yeniden 1 Fatiha ve 3 ihlâs-ı Şerif okuyup sevabını Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin mübarek ruhu şeriflerine, annesinin, babasının ve süt annesinin ruhu şeriflerine, Abdülkadir Geylani Hazretlerinin ruhu şeriflerine, bütün evliyaların ve ümmet-i Muhammed’in ruhu şeriflerine hediye ediniz.
Sınava girecek olan tüm kardeşlerime başarılar :)

Yorumlar

  1. Allah yardımcıları olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel düşünmüşsün emek verdikleri kadat Allah yardımcıları olsun ^^

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir paylaşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydasını gördüğüm ve kesinlikle herkesin göreceğine inandığım bir duadır bu. Teşekkür ederim ^^

      Sil
  4. faydalı bilgi. yds kpss teog filan söleriz arkadaşlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet tüm tanıdıklarınızla paylaşın bu güzel bilgiyi :*

      Sil
  5. film seçkisi 12 yazımda sana bi not vaar ki bi arkadaşımızdan :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar düşüncelisiniz çok sevdim bende sınavlara girmeden önce hep dua eder ezberler kağıda yazardım :) hepsinin istediği gibi geçsin inşallah bu kadar emek boşa gitmesin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor