Halit Ertuğrul İle Tanışmam

Yağmurlu bir günde Eyüp Sultan'da, yağmurdan kaçmak için sığındım bir kitapçıdan Halit Ertuğrul'un iki kitabını alarak geri çıkmıştım. Üstelik çıkarken, neden ve niçin oraya girdiğimi unutarak sağanak şekilde yağan yağmurun altında buldum biran kendimi. Yazarın ismini çok kez duymuştum lakin ilk defa bu vesileyle okuyacaktım. Arada kendime kızıyor ve halime gülüyordum. Yağmurdan sığınmak için girdin hiç okumadığın bir yazarın iki kitabını alarak çıktın. Üstelik yağmurdan sırılsıklam oldun diye diye yol aldım. Otobüs durağına varmama da epey bir yol vardı. Taki kitapları okuyana kadar kendime olan kızgınlığım dinmedi. Halit Ertuğrul'un kendine gelen mektuplardan yaşanmış olayları, roman veya hikaye tarzına çevirerek okuyucuların istifadesine sunuyordu. İki kitabı da tek kelimeyle müthiş idi. Özellikle yaşanmış olması beni daha da çok etkiledi.



İlk okuduğum kitabı Aysel. Yetim bir genç kızın kendi hatalarıyla düştüğü tuzakları ve hatalarının bedeli olan hastalığı ile boğuşurken içindeki  vicdan azabıyla da hep bir savaş veren Aysel'in hayatını okuyacaksınız. Kitabını sonunu şahitlerin anlattıklarıyla Aysel'in ölüm anına tanık edeceksiniz. 



İkinci kitabı Ezanla Diriliş. Binlerce polisiye romanları okuyun, onlarca gençlik hikayeleri ezberleyin yine de bu kitaptan alacağınız lezzeti vermez. Acımasız bir mafya liderin elinden kaçıp Türkiye'ye sığınan bir kadının gerçek yaşanmış öyküsüdür. Kesinlikle bir solukta okuduğunuz kitapların arasında yerini alacaktır. Keyifli okumalar :))

Yorumlar

  1. Ben Lise 1 deyken okula gelip konferans vermişti bende kendini arayan adam kitabını imzalatmıştım. Bizlere kendi yaşamını anlatmıştı, çok etkilenmiştim. Sonra çoğu kitabını okudum. Allah kendisinden razı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size. Bende kendisini görmeyi çok isterim. Kim bilir belki bir gün...

      Sil
  2. Ben çok küçükken okudum Aysel'i çok idrak edememiştim ama şimdi hatırladım. Bende bir bakayım kitaplarına. Ne iyi ettin de aklıma getirdin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel'i okumakla sınırlı kalmayın Efenim, tüm kitapları birbirinden güzel :))

      Sil
  3. benim için yeni bir yazar,dikkate aldım mutlaka okuyacağım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. aysel ben de sadece bunu okudum. okucam diğer kitaplarını da. çok sevdim ben de, sadece bir eleştirim var ama, hikayenin arasına giriyo arada ders verir gibi, bunu yapmasaa daha iyi olcak yaaa. ama çok seviyom ben de işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle katılıyorum sana. Hatta ben kitabı okumaktan vazgeçiyordum bu yüzden. Ama kitabın sonu herşeyi telafi ediyor.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor