Otağtepe I Gezi Notlarım

       Otağtepe, İstanbul Kavacık'ta  yüzden fazla çeşitli bitkiyi, İstanbul boğazının manzarası karşısında bir arada görme fırsatı sunan güzel bir gezi mekanımız.Hiç görmediğim ve adını bile duymadığım onlarca bitki çeşidi...  Giriş saatleri 9:30-20:30 (yanlış hatırlamıyorsam tam olarak bu saatlerdeydi) ve giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor.  Özel aracıyla gelenler girişte bulunan otoparkta gönül rahatlığıyla aracını park edebilirler. Yeşillikler içinde geniş bir yürüyüş mekanı  sağlayan Otağtepe araç trafiğine kapalı olması  yayalar için kaliteli bir gezi imkanı sunuyor. Tepeye ulaşım ise aracı olmayanlar için Üsküdar'dan 15M  otobüsleri tepeye kadar çıkmaktadır.


 Girişte bu ve buna benzer manzarlar sizi karşılayacak. İçerisinde herhangi bir cafe, lokanta benzeri işletmeler bulunmamaktadır. Lakin çevresinde cafe ve lokanta mevcut.


En çok rağbet gören kısım, tahmin edebileceğiniz gibi burası. Fakat bu güzel manzaraya karşı profesyonel fotoğraf çekiminin yasak olduğunu üzülerek belirtmek zorundayım. Sanırım tek eksi tarafı bu.



Köprünün bulunduğu bu kısım  ise Caretta carettaların yüzdüğü yapay bir gölet.


Keyifli gezmeler, umarım beğenirsiniz. :)

Yorumlar

  1. Hiç gitmedim yada gittim hatırlamıyorum güzel anlatım olmuş emeklerine sağlık deniz :)

    YanıtlaSil
  2. aaaa bilmiyom burayı gidicem. üsküdardan 15M tamam :) ne kadar sürüyor otobüsle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un meşhur trafiğine yakalanmazsan 40 dakka :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor