Gezi Notlarım/ Ayvalık

       Çok geç kalmadıysam size güzel bir tatil önerisiyle geldim. Daha önce size Sevinç teyze anlatmıştım. Onunla ilgili yazım Şuracıktadır  Bu kez size söz verdiğim gibi  Ayvalıkla ilgili görsel bilgiler vermeye geldim. Ayvalık yazın çok sıcak lakin bayram tatilinin Eylül ayına denk  gelmesiyle beraber biraz serinlemiş durumda. Bayramı nerede geçireceğine henüz karar vermeyen ve yola çıkmayan siz değerli okurlar Ayvalık sizin için güzel bir alternatif olabilir.
         Ayvalık'ta gezebileceğiniz, konaklayabileceğiniz ilk yerlerden biri, Sarımsaklı; burada  konaklayabileceğiniz oteller, pansiyonlar ve evini pansiyona vermek isteyen Ayvalık'ın yerli halkı mevcuttur. Akşamları her türlü eğlence organizasyonunu bir arada bulabileceğiniz güzel yerlerden biridir. Yalnız sessiz bir ortamda kafa dinlemek isteyen tatilcilere Sarımsaklının tatilcilerin yoğun ilgisine maruz kaldığı için tavsiye etmiyorum. Sarımsaklı için son olarak, güzel temiz plajları vardır.
         Diğer bir önerim, en bir çok sevdiğim yerlerden biri de Cunda adası. Cunda adasının  havasını ortamını  ben çok sevdim. Burada da oteller, pansiyonlar bulmanız çok kolay. Ama siz gene de bayram tatili gibi uzun tatil günlerinde gidecekseniz randevu yaptırmadan gitmeyin derim.
       Ayvalık merkez, tatilcilerin ve yerli halkın en çok bir arada olduğu yerlerden biri. Ayvalık sahili, yürü yürü bitmez bir uzunlukta. Cunda'ya ve sarımsaklıya da kısa bir zaman da ulaşabileceğiniz bir merkez. Burada da pansiyon evler ve oteller bulabilirsiniz. Ayvalık sahil boyunca yemekli, müzikli eğlence yat turları bulabilirsiniz. Merkezde en çok dikkatimi çeken bir diğer noktaysa  Kemal Sunal'ın filmlerinde  gördüğümüz ve sadece filmlerde olduğunu, fi tarihinden kalma sandığımız (en azından benim öyle sandığım) amele pazarının olması. Sabahları, günlük çalışanlar burada toplanır, iş verenlerin gelip içlerinden işine yarayacak olan işçileri seçtiğine öğrenince  çok şaşırmıştım.
       Ayvalık'a gittiğinizde, damla  sakızlı dondurma, damla sakızlı türk kahvesi ve ayvalık tostu yemeden dönmeyin diyebileceğim diğer öneriler arasında.

Size biraz da görsel olarak Ayvalık'tan söz etmek istiyorum.

Ayvalık Sahil boyu

Ayvalık çarşısı içi . 




Cennet Tepesi



Cunda Adası




Yorumlar

  1. Pazartesi bir tur organizasyonuna gidiyorum.Sanırım programda Ayvalık da var...

    YanıtlaSil
  2. Oo ne güzel. sizden de bir yazı bekliyoruz öyleyse. İyi eğlenceler :)

    YanıtlaSil
  3. ayvalık gezmeyi çok istediğim bir yer. umarım bir gün vakit bulurum =) elinize sağlık, güzel bir yazı olmuş çok <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor