Kitap Yorumu/ DAVA

   
 

Modern Kalsikler Dizisi
Tür: Roman
Yazar: Franz Kafka

        Kitap içeriği benim tahmin ettiğim gibi, yazarın kendi inançlarını, ekollerini dava olarak benimsemesi ile ortaya koyduğu bir eser değil. Böyle olmaması da benim merakımı arttırdı. Daha önce kitapla ilgili herhangi bir yorum okumadığım ve yazarın eserine benzer kitaplar okuduğum için böyle bir önyargı oluşmuş bende. Kitap okudukça akıp gidiyor. 
           İçinde bulunduğumuz hukuk toplumunun etkisiyle, roman bana ''bunlar ve buna benzer davalar olmuş mudur?'' dedirtti. Kitabın arka kapağında ki tanıtım yazısında, yazarın, Nazi Almanya'sına dair bir önsezisi olduğunu söylüyor. Kuşkusuz eserde ki davadan daha korkuncu yaşanmış olabileceğini hepimiz tahmin edebiliriz öyleyse. Öyle altı çizilecek cümlelerle karşılaşmadım. Ama bu kitabın güzel olmadığı anlamına gelmiyor. Sözü edilen kişi Franz Kafka! Dünya edebiyat listesine girmiş bir yazardan öyle alengirli sözler söylemek, eleştiren kişinin küçüklüğünü gösterir bundan haya ederim elbette. 
           Okuduğum bu kitapta, ilk kez ileri ki sayfalarda olayın akışını tahmin edemedim ve kitabın sonunda büyük bir sürpriz  yaşadım. Bunda da elbette o dönemin olaylarına şahit olmamamın katkısı var.  Kitap tek bir konuyu ele aldığı için olaylar çok gelişmese de sonunun beklemediğim bir şekilde bitmesi beni mutlu etti, her ne kadar mutlu son olmasa bile. 

Keyifli okumalar :)

Yorumlar

  1. Okumayı çok istediğim bir kitap Dava. Bu güne kadar bir türlü fırsatını bulamadım ama en yakın zaman da okumalıyım sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap Güneşim,

    kesinlikle okumalısınınz :)

    YanıtlaSil
  3. Kitabı +1 yapacaktım ama butonunu bulamadım :)

    YanıtlaSil
  4. Daha Mutlu Yaşam,

    Siz söyleyince farkettim. Tasarımı değiştirdim +1 i hemen düzelteceğim. Özür ^^

    YanıtlaSil
  5. okudum bana çok ağır gelmişti bak filmini de izle bak, jeremy irons başrolde. kafkanın önemli ve ağır kitaplarından biri bu yaaa :) bizim oğuz atay gibiiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor