Necip Fazıl Anısına

 

      Star gazetesi öncülüğünde üçüncüsü düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri, bu yıl Kültür ve Turizm bakanlığının işbirliğiyle gerçekleşiyor. Toplumun, fikir ve düşünce yapısının oluşması, yerine oturması için eserleriyle, konferanslarıyla büyük uğraşlar veren hatta bedeller ödeyen üstadın adına bugün güzel şeylerin yapılması elbette sevindirici olması gerekirdi.... öyle olmadı ne yazık ki! .Her ne kadar geçen sene ödülü alanlar pek sevdiğim ve adına yarışır  kimseler olması bu organizasyonu eleştirmeme mani olamayacak.
        Üstadın tek çocuğu olan Mehmed Kısakürek'in, gerekli mercilerden  defalarca talebine rağmen üstadın hakettiği Necip Fazıl  müzesi açılmış değildir. Üstelik bugün yapılmakta olan Necip Fazıl Ödülleri, Mehmed Kısakürek'in izni alınmadan yapılmaktadır. Kendisi talep ettiği müzenin açılmaması ve izni olmadan babasının isminin kullanılmasını sosyal medya hesabından şu sözlerle açıklıyor;

''Necip Fazıl adına kim ödül verdiyse  onu şiddetle kınıyorum! Kanunen tescilli bu adı kullanmaya hukuken de hakkı yok!.. Davacı Olacağız!''

''Mesele Necip Fazıl adına ödül vermek  değildir. Kimlere verildiği!''    

''Birkaç yıl önce, adamın  biri 'Necip Fazıl'ın ideolacya Örgüsü Hitlerin Kavgam'ından tehlikelidir'  diyor  ve NFK ödülünü alıyor. Rezalet!''


'' Sadece tek törene, CB'na nezaketten katıldım. Onda da, kimlere ödül verileceğinden önceden haberdar edilmedim''


          Haklı olarak Mehmed Kısakürek babası adına yapılan çıkar amaçlı bu organizasyona sosyal medya hesaplarından sitem etmekte ve sebebini gayet net bir şekilde açıklamakta. Bu da her ne kadar üstadı sevsem de,  organizasyona iyi gözle bakmama engel oluyor.


....



                                                     Yazar:  Necip Fazıl Kısakürek
                                                     Yayınevi: Büyük Doğu

     Şuan okumakta olduğum kitap. İlk yazılarını Büyük Doğu gazetesinde aynı isimle yayınlıyor üstad. Sonrasında farklı düzenlemeler yaparak 'O' ismiyle kitap şeklinde yayınlıyor. En son hali bu. Dilimize yabancı kelimelerin girmesiyle kitap dili kimilerine ağır gelebilir. Altı çizilecek pek çok cümle var kitapta. Hemen hemen hepsini çizdim diyebilirim.
Ayrıca, üstadın mezarı Eyüp Sultan mezarlığında Pierre Loti tepesinin yokuşunda. Tepeye çıkarken teleferiği değilde yürümeyi tercih ederseniz ziyaretinde bulunabilirsiniz. Uzun süredir tepeye çıkmadım lakin duyduğum kadarıyla üstadın başından bir kedi ayrılmaz olmuş. Olur da ziyaret ederseniz, kediye de yiyecek bir şeyler götürmeyi unutmayınız :)

       

Yorumlar

  1. ''Tanrı kulundan dinlediklerim'' insana ''bildiğin her şeyi at bir kenara ve yeniden keşif et hayatı'' dedirtiyor. Okumadıysanız tavsiye etmiş olayım. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül Telim,

      Hayır okumadım bunu. Ama siz tavsiye ettiyseniz kesinlikle okunması gereken kitaplar arasındadır. En kısa zamanda okuyup yorumunu sizinle paylaşacağım. Teşekkürler

      Sil
  2. Malesef üstadın değerini bilmiyoruz. Ve ben bir insan olarak Mehmed Kısakürek'i haklı buluyorum. Çöle inen Nur'u lisedeyken okumuştum, Efendimiz (sav9'in hayatını anlatan en iyi kitaplardan biridir kanımca :)

    YanıtlaSil
  3. Yağmur Tozu,

    Söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. ay bu çöle inen nuru okudum severim onu yaaa :) bir de halkadan pırıltılar idi galiba bi kitabını daha okumuştumduydu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,

      Necip fazıl okuyalım, güzelleşelim. Dimi ama :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor