Otobüste Öfke Patlaması

       Keyifli bir günün ardından ilk durakta, canım ülkemin entelektüelleriyle aynı otobüsteyiz. Halk otobüslerimiz anlayıp görebilen herkese, her gün bir kıssa sunuyor adeta ve ben kıssanın tam ortasındayım. Yeterince dolu olan otobüste bastonlu bir amca... dudakların da büyükçe bir de yara var. Boş yer olmadığından orta kapının yanında tutunu verdi ve hemen arkamda.
     
      Birileri yer verir ümidiyle bekledim.. yok!   Ön tarafta oturan canım ülkemin entelektüellerin duyacağı ses tonuyla amcaya  ''müsaade isteyip bir yerde otursaydınız amca'' deyiverdim. Konuşmamızı duyan biri kıpırdamadan, isteksizce ''oturmaz mısınız amca?'' dedi. Amcam yüzünde ki isteksizliği görmüş oldu ki kibarca reddetti. Amcaya karşı mahçubiyet  duyan ben; yerin dibine girmek üzereyim. Amcaya karşı olan mahçubiyetim henüz geçmemişken ilk durakta bir amca daha bindi. Bu amcamın da elinde baston niyetiyle tuttuğu büyükçe bir şemsiye var. Ve hemen yanımda... Ve yine aynı manzara... Ben adeta öfke patlaması yaşıyorum. Yanında olmadığım zamanlar bu amcaların yaşadığı durumu, benim babamda yaşıyor mu diye düşünüyorum ve öfkem daha da katlanıyor. Yeni binen amcaya da müsaade isteyip oturması teklifinde bulundum;  amca, bana büyüklere saygı kalmadığına dair güzel bir beyitle cevap verdi. Buna mukabil ''evet, her türlü zillet müstehak bu millete'' deyiverdim. Önümüzde oturan entelektüeller kulakların üzerine yatmış olacaklar ki ses tonlarımızın onların duyacağı şekilde olmasına rağmen en ufak bir mahçubiyet, rahatsızlık belirtisi yok!
 
  Arkadaş ortamında görseniz, kendilerini ciddiyete alıp muhabbet edecek kimselerden sanırsınız.  Beyaz Türkler.... Jön Kürtler.. Kendileri starbuckslar da van çaklıt yudumlarken çok coollardır. Hiç emek sarf etmeden ailelerine türlü baskılarla aldırdıkları Iphone'la ortamlarda, kendilerini  kabul ettirmeyi başarırlar.  Kendileri entelektüellerdir. Üst sınıf kimliğiyle hareket ederler yaşantıları gereği  çünkü kendileri sosyolojiyi iyi bilirler(!)


Not: (Bence)  Otobüslerde yaşlılara, hamilelere, engellilere yer vermek tercih söz konusu değil bir zorunluluktur. 


otobüs karikatürleri ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

  1. Maalesef tüm güzel değerlerimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Büyüklere saygılı olmak gerektiği öğretilmişti oysaki. Artık birçok insanın kendisine bile saygısı yokken başka insanlara saygı göstermesini bekliyoruz. Napalım bekliyoruz işte.

    YanıtlaSil
  2. evet. bir zorunluluktur...tmamen ayni dusuncedeyim.YLniz," starbuckslar da van çaklıt yudumlarken çok coollardır." :) super.

    YanıtlaSil
  3. Tabi yer vermek gerek ama otobüsler de sanki hayvan taşıyor :( İnsanlar üst üste,havasız ortam,yol uzun :( Biraz daha kalite arttırılmalı otobüslerde...

    YanıtlaSil
  4. Dondurma Delisi,

    Haklısınız, kendimize bile saygımız kalmamış ne yazık ki

    YanıtlaSil
  5. Gönül Telim,

    ama öyle :)

    YanıtlaSil
  6. Daha Mutlu Yaşam,

    O ayrı değerlendirilmesi gereken bir konu ve çok haklısınız. Bu milletin yaşam standartlarının iyileşmesi yine toplumun bilinçlenmesiyle olur bence. Düşünsenize belli bir çoğunluk gerekli mercilere başvursa belki yetkililer tarafından bir çözüm bulunabilir. Sorun milletimizin üstüne düşeni yapmaması. Sadece oy vermekle görevini bitirmiş sayıyor ve kurumları denetlemiyor. Yetkili kişinin tesadüfen milletin sıkıntılarını, derdini öğrenmesini beklersek bu tür sıkıntıları daha çok yaşarız.

    YanıtlaSil
  7. Avusturalya'dan bir akrabamız gelmişti.Yaklaşık 1 saatte ayakta üst üste eve gelmiştik otobüsle.İnanamadı böyle bir hayat yaşadığımıza.Bu kadar kötü koşullarda tabi ki agresif ve gergin olmak normal.Ama tabi bir benim seni itirazınla değil halkın bilinçlenerek itiraz etmesi gerek.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok yol var katetmemiz gereken. Ama bir şeylerin düzelmesi gerektiğini biliyoruz artık bu bile iyi bir başlangıç diyebiliriz

    YanıtlaSil
  9. yani amcalar oturmadı mıııııı bunu mu demek istiyoon yoksa kimse yer vermedi mi diyosuuuun :)

    YanıtlaSil
  10. Kimseler yer verseydi amcalar otururdu diyorum:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AUZEF Mİ? AÖF Mİ?

Yazımı Kışa Çevirdin (Leyla'm)

Sinead O'Connor